Köfteli Hamur Çorbası

Malzemeler:

Köfteler için:

200 gram kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı ayçiçekyağı

Hamur için:

250 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su

Çorba için:

1/2 litre et suyu
1 şişe hazır domates suyu ya da 1 kg taze domates (rendelenip süzgeçten geçirilmiş)
2 tatlı kaşığı tuz
1 litre su
1 kg yoğurt
1 dolu çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta

Üzerine:

1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane


Köfteli Hamur Çorbası Yapılışı:

Kıymayı, tuz ve karabiberle yoğurun. Küçücük köfteler yaparak ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Unu, tuz ve su ile yoğurarak katı bir hamur elde edin. Bol un serpip, oklava ile yuvarlak açın. Oklavaya yufkanızı sarın. Ortadan boylamasına kesin. Erişte kalınlığında küçük şeritler yapın ve daha sonra küçük kareler kesin. Et suyunu ve domates suyunu, 1 tatlı kaşığı tuzla beraber 1 litre su ekleyerek kaynatın. Hazırladığınız hamurları karıştırarak dikkatlice suya atın. Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin. Hamurlar pişince köfteleri suyun içine atın. Ayrı bir yerde yoğurdu, nişastayı, yumurtayı ve 1 tatlı kaşığı tuzu iyice çırpın. Kesilmemesi için çorbaya biraz soğuk su ilavesi yapın. Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ve karıştırmayı bırakmadan tencereye ilave edin. Tereyağı ile naneyi kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers