Malzemeler :
4 adet kuzu pirzola
1'er adet kırmızı ve sarı biber
1 adet havuç
2 diş sarmısak
2 dal taze soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı limon suyu
Tuz
Marine için:
1 çay bardağı süt
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Pulbiber
karabiber
Üzerine:
Kekik
Sebzeli Kuzu Pirzola Yapılışı :
Öncelikle kuzu pirzolaları marine edin. Bunun için süt, rendelenmiş soğanın suyu, zeytinyağı, pulbiber ve karabiberi derin bir kaba alın. Etleri bu sosun içinde 2 saat bekletin. Daha sonra sostan çıkarıp, ızgara yapın. Kırmızı-sarı biber ve havucu jülyen şeklinde doğrayıp, tavaya alın. Kıyılmış sarmısak, verev doğranmış taze soğan ve zeytinyağını da tavaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Limon suyunu da kattıktan sonra 1-2 dakika soteleyin. Servis tabağına aldığınız sebzelerin üzerine etleri yerleştirin ve kekik serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder