Cevizli fincan keki

Malzemeler (8 kişilik):

3 adet yumurta
1 subardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çaybardağı kıyılmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Derin bir kabın içine yumurtaları kırın. İyice çırpın üzerine şekeri koyup çırpmaya devam edin. Süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, vanilya ve kıyılmış cevizi de ilave edip karıştırın. Fincanları tereyağı ile yağlayıp biraz un serpin ve karışımı içlerine paylaştırın. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirip çıkartın. 5 dakika dinlendirip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers