Bunlar kadınlara iyi geliyor!


Bu beş harika yiyeceği yaşı kaç olursa olsun tüm kadınlar hem güzellikleri hem sağlıkları için diyetlerinin bir parçası yapmalılar.

Yabanmersini: Yabanmersininin idrar yolu enfeksiyonlarıyla savaşma kabiliyeti ona süper bir statü kazandırıyor. Günde 300 gram yabanmersini suyu yeterlidir. Son araştırmalar gösteriyor ki yabanmersini soğuk algınlığını kovmaya, mide kurtlarıyla savaşmaya ve bazı tür kanserlerde de işe yarıyor. İçeceğinize eklediğiniz bir parça şekersiz yabanmersin, kekinize ya da mısır gevreğinize ilave edeceğiniz kuru mersin size gereken faydayı sağlayacaktır.

Ceviz: Ceviz omega-3 bakımından çok zengindir. omega-3 iltihabı azaltır ve iyi kolesterolü yükseltir. Hatta cevizin depresyona iyi geldiği, Parkinson ve Alzheimer hastalığı risklerini azalttığı bilinmektedir. Salatanızın üzerine ekleyeceğiniz çeyrek kap ceviz hem yemeğinize lezzet kazandıracak hem de sağlık verecektir.

Fasulye: Fasulye kalp hastalıklarını engeller ve kolon kanserine iyi gelir. Fasulyeler magnezyum, potasyum ve lif zenginidir, bundan dolayı da kalbinizin en büyük dostlarından biridir. Haftada beş altı defa konserve böbrek ve nohutla karıştırdığınız sosunuzu, salata ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Balık: Omega-3 zengini deniz ürünlerini haftada en az 2 kere tüketmek kalp krizi riskini azaltmaktadır. Ayrıca doğurganlık yaşındaki kadınlar ve emziren annelerin haftada 350 gram deniz mahsulü tüketmeleri gerekmektedir.

Domates: Antioksidan lycopene yüklü pişmiş ve çiğ domatesli yiyecekler iyi bir sağlık paketidir. Araştırmalar lycopene zengini diyetler uygulayan kadınların diğerlerine göre %50 daha az meme kanseri olma riskiyle karşı karşıya olduklarını göstermektedir. Antioksidan ayrıca tansiyonunuzu ve kötü kolesterolünüzü düşürür ve hatta leke dejenerasyonu ve kanser riskini de azaltır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers