Tavuklu çig köfte

Malzemeler:

1 adet tavuk Göğüs.
1 adet kıvırcık marul
Bir bağ yeşil soğan
1-2 adet orta boy kuru soğan
1 baş sarımsak
560 gr çiğ köftelik bulgur
5 adet orta boy domates
5 adet yeşil sivri biber
100 gr nar ekşisi
500 gr domates salçası
kırmızı biber, kekik, kimyon
100 gr ay çiçek yağı
1 bağ maydanoz
250 gr baharat karışımı
5 adet dürüm ekmeği
3 adet limon

Yapılışı

Bir tarafta tavuk göğüsler haşlanır, diğer tarafta bulgur ile karışımı karıştırılarak sıcak suda 20 dakika dinlendirilir. Daha sonra üzerine salça, nar ekşisi ve ay çiçek yağı yayılır. 10 dakika daha bekletilir. Bu arada haşlanmış tavuk göğüs blendırda kıyma haline getirilerek bulgur karışımına eklenir ve iyice yoğrulur. İçine, kuru soğan rendelenir, maydanoz, sarımsak ve yeşil soğan kıyılarak karıştırılır. Bu şekilde yine yoğrulur. Çiğ köftenin yarısı kıvırcık üzerine konulur. Üzeri domates gülüyle ve limon kabuğu motifiyle süslenerek servis yapılır. Diğer yarısı dürüm içersine yeşil soğan konularak sarılır ve arzuya göre yanına sivri biber konulur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers