Doğu Anadolu Yemekleri - 3


Tereyagli Ayva Tatlisi (Erzurum)

malzemeler:

2- 3 adet ayva
4 yemek kasigi tereyag
yarim su bardagi seker
1 su bardagi su
1 cay bardagi kuru uzum

Yapılışı:

ayvalarin kabuklari soyulup yemeklik dogranir. Dudukluye tereyagi koyularak eritilir uzerine ayvalar ve toz seker eklenir biraz kavrulur. Agzi kapatilmadan once ayvalara su ve uzumlerde eklenerek duduklude 15-20 dakika pisirilir pisen ayvalar dudukluye alinir. Sicak servis yapilir


Patates Boranisi (Erzurum)

Malzemeler:

5 - 6 adet patates
5 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi toz kirmizi biber
3 dis sarimsak
1 kase yogurt

Yapılışı:

patatesler kabuklariyla haslanir.kabuklari soyulup borcama alinir. Kup kup dogranir
diger yanda tereyagi eritilir icine toz kirmızı Biber eklenir. Tuzlanmis dogranmis patateslerin uzerinden gezdirilir. Sarimsakli yogurt hazirlanip en uste dokulur. Sicak servis yapilir. Patates sevenlere harika bir lezzet. Mutlaka deneyin.


Doğu Usûlü Makarna

Malzeme :

350 gr. makarna (3 no.)
10 bardak su
1 çorba kaşığı tuz
30 gr. tereyağı (1,5 çorba kaşığı)
50 gr. margarin (1,5 çorba kaşığı)
150 gr. rende kaşar (1,5 bardak)
4 tane yumurta
1 kahve kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Ölçülere göre bir tencereye su doldurulur, tuz da konulup iyice kaynatılır, 3 numara makarnalar kırılmadan atılır, 15-20 dakika kaynatılır, suyu süzülür ve makarnalar soğuk suda 2-3 defa yıkanarak başka bir tencereye alınıp üzerine bol soğuk su doldurarak 15 dakika suda bekletilir. Sonra süzgece konarak suları iyice süzülür, yeniden tencereye konulur ve bunlara erimiş tereyağ, margarin, karabiber, tuz ve bir bardak rendelenmiş kaşar peyniri ilâve edilerek hepsi güzelce harmanlanır, iyice karıştırılr. Bir tepsi alınarak içi hafifçe yağlanır ve içine muntazam bir şekilde makarnalar döşenir, üzerleri avuçla biraz bastırılır ve tepsiye iyice yerleştirilir. Üzerlerine de yarım bardak rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Bu iş bitince bir kâseye yumurtalar kırılır, bir çatalla 2 - 3 dakika iyice karıştırılır, yarım bardak süt de ilâve edilerek yine iyice karıştırılıp makarnaların üzerine dökülür ve tepsi orta ısıdaki fırına sürülür. Bir saat sonra fırında pişen makarnaların üzeri pembeleşince, tepsi fırından çekilir ve makarnalar kare halinde kesilerek servis yapılır.


Gösteberg Buğulama (Ağrı)

Malzeme:

Genç kuzu veya oğlak eti
Tereyağı
Salça
Gosteberg adı verilen dağ otu

Yapılışı:

Genç kuzu veya oğlak kesilip yüzüldükten sonra ayıklanıp doğranır. Tereyağı ve salça ile yoğrulur. Üzerine gosteberg otu ince kıyılarak serpilir. Tüm bu karışım aynı hayvanın postu içerisine koyularak açık yerleri dikilir. Düz bir yerde üzerine nemli toprak yığılır, bu toprağın üzerinde bir saat kızgın ateş yakılır. Bir süre dinlendirildikten sonra post açılarak servis yapılır.


Kurze (Kars)

Malzeme:

500 gr yağlı koyun kıyması
2 soğan
1 kahve fincanı sirke
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı domates salçası
Tuz

Hamur malzemesi:

2 su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı su

Yapılışı:

1. Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kıyma ve soğanı bir tavada sürekli karıştırarak kavurun. Tuz, 1 fincan sirke ve yarım limonun suyunu ilave edip tavayı ocaktan alın.

2. Hamur için; unu bir kaba alın. Tuz serpip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin. Unu kenarlardan ortaya toplayarak bir hamur yoğurun. Hamuru küçük bezelere ayırın. Hazırladığınız iç malzemeden ortasına yayın. Kenar uçlarını kapatarak rulo şeklinde sarın.

3. Derin bir tencerede hafif tuzlu su kaynatın. Hamurları kaynar suda haşlayıp kevgirle süzgece alın. Mantıları servis tabaklarına paylaştırın.

4. Salçayı suyla ezin. Tavaya alıp 1-2 dakika pişirin. Salçalı sosu kurzelerin (mantı) üzerine gezdirip servis yapın.


Kaz Etli Pilav (Kars)

Malzeme:

500 gr kaz göğüs eti
1.5 su bardağı pirinç
1 soğan
2.5 su bardağı et suyu
150 gr tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 ayva
Tuz

Yapılışı:

1. Gögüs etini 3 su bardağı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp didikleyin. Etin suyunu ayırın. Etleri bir tavaya alıp kendi yağıyla 5-10 dakika kavurun.

2. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. 2.5 su bardağı et suyunu yayvan bir tencereye alın. Pirinci ve tuzu ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar 15 dakika pişirin. 100 gr tereyağını küçük parçalar halinde pilava ilave edin. Tahta kaşıkla harmanlayıp kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin.

3. Ayvayı soyup küp şeklinde doğrayın. Bir toprak güveçte pilav, et ve ayvayı harmanlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

4. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan tereyağını küçük bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salçayı ekleyip ezerek karıştırın.

5. Pilavı servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine 1-2 kaşık salçalı sos ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.


Kars Ketesi

Malzeme:

5 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
150 gr margarin
1 yumurta
1 tutam tuz

Yapılışı:

1. Unu geniş bir kaba eleyin. Yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanına tuz ekleyin ve harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın. Mayayı 1 fincan sütle ezip unun ortasına ekleyin. Üzerine biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin.

2. Margarini eritin. 1 kaşık kadarıyla tepsiyi yağlayın. 2 kaşık kadarını ayırın. Kalan yağ ve sütü una azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir yerde 1 saat dinlendirin.

3. Ayırdığınız 2 kaşık margarine yarım su bardağı unu ilave edin. Kısık ateşte 4-5 dakika kavurun.

4. Hamurdan 6 beze hazırlayın. Her bezenin ortasını çukurlaştırıp kavrulmuş undan ekleyin. Hamuru yuvarlayarak kapatın. Ters çevirip tepsiye yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Üzerine çatal ucu batırarak birkaç yerinden delin. Çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.


Erişte Aşı (Kars)

Malzeme:

1 kahve fincanı nohut
1 çay fincanı yeşil mercimek
1 soğan
1 havuç
1 patates
2 domates
45 gr tereyağı
1.5 litre sıcak su
150 gr hazır erişte
Taze ya da kurutulmuş reyhan
Kekik ya da nane

Erişte hamuru için:

1 su bardağı un
1 kahve fincanı su
1 tutam tuz

Yapılışı:

1. Nohutları akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip haşlayın ve süzün. Mercimeği yıkayıp haşlayın ve süzün.

2. Soğan, domates, patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırıp soğanı kavurun. Domatesi ilave edip birkaç dakika pişirin. Havuç ve patatesi ilave edip tuz serpin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

3. Sıcak su, nohut ve mercimeği ilave edin. Ara ara hızlıca karıştırarak 20 dakika daha pişirin.

4. Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuz serpip harmanlayın. Suyu ilave edip sert kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru unlanmış tezgâhın üzerinde merdaneyle açın. İnce şeritler şeklinde kesip erişteyi hazırlayın.

5. Erişteyi tencereye ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze ya da kurutulmuş reyhanı ilave edip tencereyi ocaktan alın. Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Kekik ya da nane serpip sıcak olarak servis yapın.


Köftesir (Hakkari)

Malzeme:

500 gr köftelik ince bulgur
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Bir tutam tuz

Kavurmalı sos için:

100 gr kavurma
2 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Nane, kekik, kırmızı pulbiber

Üzeri için:

Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

1. İnce bulguru tepsiye alın. Eritilmiş tereyağını ekleyin. Azar azar un ve su serperek içli köftenin dış kısmı kıvamında yoğurun. Malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak avuç içinde şekillendirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Bir tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın.

2. Kavurmalı sos için; soğanları temizleyip kıyın. Kavurmayı küçük küçük doğrayın. Tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salça, kavurma ve baharatı ekleyip karıştırın.

3. Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın.


Kiriş (Hakkari)

Malzeme:

500 gr kemikli et
2 büyük kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı besni üzümü
1 su bardağı nohut
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı sumak
Nane, kekik
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber

İçli köfte malzemesi:

500 gr orta yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
Tuz

İç malzemesi:

500 gr kıyma
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Nane, kekik, kimyon
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı:

1-Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün nohutun suyunu değiştirip haşlayın. Üzümü bol suyla yıkayıp 1 saat suda bekletin. 1 su bardağı sumağı 3-4 bardak kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzün. Bir tencerede kemikli eti pişirin.

2-İç malzeme için; soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Tavada sıvıyağı kızdırıp kavurun. Kıyma ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin. Ceviz içini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3-İçli köfte için; pirinci robottan geçirin. Kıyma ve tuz ilave edip yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatıp parçaları yuvarlayın. Baş parmağınızla ortasını çevirerek açın.

4-Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. İki soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Büyük bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun. 3 kaşık domates salçasını ekleyip karıştırın.

5-Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz içini ilave edin. Su kaynayınca köfteleri ve üzümü ekleyin. Kısık ateşte 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Doleme (Hakkari)

Malzeme:

1 kg kabak
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Nane, kekik, kırmızı pulbiber
1 tutam tozşeker
Tuz

Köfte malzemesi:

500 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
Tuz, nane, kekik, karabiber

Yapılışı:

1. Köfte için; pirinci ıslatıp 1-2 saat bekletin. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın.

2. Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırıp salçaları ekleyin ve karıştırın. Tuz ve baharat ilave edin. 1 sıra kabak, 1 sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin. Bir tutam şeker ve tuz serpin. Bir miktar kaynamış su ekleyin. Kısık ateşte suyunu kontrol ederek yarım saat pişirin.


Zeytinyağlı Elma Dolması

Malzeme

4 adet yesil elma
1 tatli kasigi dolmalik fistik
1 tatli kasigi kus üzümü
3 adet sogan
1 kahve fincani pirinç
4-5 dal maydonoz
4-5 yaprak nane
1 tatli kasigi toz seker
1 tutam tuz
2 çorba kasigi zeytinyagi

Yapılışı:

Rendelenmis soganlari, fistiklarla birlikte zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavurun. Yikanmis pirinci ekleyin. 1,5 kahve fincani su ilave edip pirinçler diri kalacak sekilde pisirin. Seker, tuz, kiyilmis nane ve maydonoz ekleyip karistirin. Limon suyunu da ilave ettikten sonra sogumaya birakin. Elmalari sivri uçlu ince bir biçakla oyun. Hazirladiginiz karisimi elmalarin içine doldurun. Orta isili firinda 40 dakika pisirin. Soguk olarak servis yapin.


Kuzu Kapama (Elazığ)

Malzeme:

1 kg kemikli kuzu eti
1 demet taze soğan
Yarım demet pazı
Tuz, karabiber

Hamur için:

1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
Tuz

Yapılışı:

1. Eti iri parçalar halinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip bir parmak uzunluğunda verev olarak kesin. Pazıyı temizleyip yıkayın ve süzün.

2. Taze soğanların yarısını güvecin tabanına yerleştirin. Üzerini pazı yapraklarının yarısı ile örtün. Etleri pazıların üzerine yerleştirip karabiber ve tuz serpin. Kalan taze soğanları ekleyin, kalan pazı yaprakları ile üzerini kapatın.

3. Güvecin üzerini kapatmak için; un, su ve tuzu bir kaba alıp yoğurarak hamur hazırlayın. Hamuru kapak gibi güvecin üzerine kapatın. Su eklemeden kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın


Gül Tatlısı (Elazığ)

Malzemeler:

4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
1 su bardağı su
Kızartmak için sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbet malzemesi:

3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Yapılışı:

1. Unu hamur yoğurma kabına alın. Sıvıyağ, karbonat, yumurta, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölüp beze haline getirin. Her bir bezeyi un serperek yufka şeklinde açın ve 2.5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.

2. Şerbeti hazırlamak için; tencerede su ve tozşekeri karıştırıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Şerbeti soğumaya bırakın.

3. Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırın. Her hamur şeridinin ortasına çatalı batırın. Çevirerek şeridi çatalın etrafına sarıp gül şekli verin. Çatalla tutarak kızgın yağda kızartın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.

4. Kızarttığınız hamurları soğuk şerbetin içine atın. Şerbetini çekince kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Ortalarına dövülmüş ceviz içi serpip servis yapın.


Dilim Dolma (Elazığ)

Malzeme:

500 gr yağsız kıyma
750 gr köftelik ince bulgur
1 soğan, 3 patlıcan
4 domates, 3 sivri biber
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sumak
2 su bardağı sıcak su
Tuz, kırmızı tozbiber

Yapılışı:

1. Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alıp soğan, kırmızı tozbiber, bulgur ve tuzu ekleyin. Ara sıra su serperek yoğurun.

2. Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcanları önce yuvarlak olarak 4 parçaya bölün. Her parçayı dikey olarak 1 cm kalınlığında dilimleyin. Domatesin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.

3. Tencerede margarini eritip salçayı kavurun. Tencereyi ateşten alın. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde hafif sıkarak şekil verin. Köfteleri tencereye yerleştirin. Üzerine bir sıra patlıcan dizip domates ve biberleri serpiştirin. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.

4. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzgeçten geçirerek suyunu tenceredeki yemeğin üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.


Bükmeli Sırın (Elazığ)

Malzeme:

4 su bardağı un
1.5 su bardağı su
Yarım kg yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, kırmızı pulbiber

Yapılışı:

1. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp tuz ve su ilave ederek yoğurun.

2. Hamurdan bezeler koparıp orta kalınlıkta yufkalar açın. Yufkaları sac üzerinde pişirin. Rulo şeklinde sarıp ikişer santim arayla kesin. Ruloları dik olarak geniş ve derin kenarlı bir kaba yan yana sıkıca dizerek yerleştirin.

3. Sarımsakları ezip yoğurtla çırpın. Yufka rulolarının üzerine dökün. Tereyağını bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyin. Biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.


Şirin kayganak (Bitlis)

Malzeme:

6 yumurta
100 gr tereyağı
2 su bardağı pekmez
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı tozşeker

Yapılışı:

1. Yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını tavada kızdırın. Çırpılmış yumurtayı tel süzgeçten ince ince kızgın yağa akıtın. Tel tel olacak şekilde pembeleşinceye kadar çatalla karıştırın.

2. Pekmez, su ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kızartılmış yumurtanın üzerine gezdirerek dökün. Bir taşım daha kaynatıp servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.


Bitlis Köftesi (Bitlis)

Malzeme:

3 soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı pirinç
3.5 su bardağı su
Yarım nar
2 su bardağı ince bulgur
350 gr iki kez çekilmiş yağsız kıyma
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber

Yapılışı:

1. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağın yarısını tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Pirinci yıkayıp süzün. Kavrulmakta olan soğana ekleyip bir iki kez karıştırın 1 bardak kadar sıcak su ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyin, karıştırın. Suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirip ocaktan alın. Nar taneleri ve karabiberi ekleyip karıştırın.

2. Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı soğuk su serperek ıslatın. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.

3. Kıyma, yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu bulgura ilave edip iyice pekişene kadar 15-20 dakika yoğurun. Top şekline getirin, üzerine nemli bez örtüp 10 dakika bekletin.

4. Elinizi ıslatarak köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köftelerin ortasını çukurlaştırarak içine hazırladığınız pirinçli karışımdan doldurup içli köfte şeklinde kapatın.

5. Kalan suyu tencerede kaynatın. Köfteleri delikli süzgece (kevgire) alın. Süzgeci suya değmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştirip kapağını kapatın. Köfteleri kaynayan suyun buharında 25-30 dakika kadar pişirin.

6. Köfteleri servis tabağına alın. Haşlama suyuna kalan yağı ve kırmızı tozbiberi ekleyip birkaç dakika kaynatın.

7. Sosu köftelerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.


Ayvanet (Bitlis)

Malzeme:

5 yumurta
1.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı su
2 diş sarımsak
Pulbiber, nane
Tuz

Yapılışı:

1. Yumurtaları derin bir kaba kırıp un ve tuz ilave ederek çırpın. Krep hamuru kıvamında pürüzsüz bir karışım hazırlayın.

2. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Hazırladığınız krep hamurunu 4'e bölüp tavaya 4 seferde dökerek iki taraflı kızartın. Biber salçasını 1 kahve fincanı su ile ezin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın ve iyice çırpın.

3. Servis tabaklarına birer krep yerleştirip üzerlerine sarımsaklı yoğurdu paylaştırın. Salça sosunu gezdirip pulbiber ve kuru naneyle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.


Kabak Ekşisi (Malatya)

Malzeme:

6 adet kabak
6 adet sivri biber
çorba kaşığı
margarin
1 adet soğan
100 gram kıyma
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı erik ekşisi
1 dal maydanoz
Bir miktar su
Tuz ve karabiber

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yapılışı:

Kabak ve biberlerin içini çıkarın. Sıvı yağda kızartın. Margarini tencereye alıp, eritin. Yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı tencereye ahp, kavurun. Salça ve yıkanmış pirinci de koyup, kavurmaya devam edin. Hazırladığınız harcı başka bir tencerede kaynatın, içine 1 tatlı kaşığı pekmez ve 1 tatlı kaşığı erik ekşisi ilave edin. Bir tutam karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyip, kaynatın. Hazırladığınız harcı, kızarmış kabak ve biberlerin içine doldurun. Kalan salça ve suyu karıştırıp, yemeğin üzerine dökün. 10-15 dakika daha pişirip, servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers