Makarna en iyi nasıl pişirilir?


- Makarna pişirmek için oldukça geniş ve derin bir tencereye , bol miktarda da suya ihtiyacınız olacak. ( 100g makarna 1 lt su)

- Suyu yüksek ateşte kaynatın.

- Su kaynadıktan sonra tuzu ilave ediniz. Tuzu, kaynamadan atmaniı halinde suyun kaynama süresi gecikir.

- Eğer tuz diyetiniz var ise yarım limonun suyunu kullanabilirsiniz.

- Makarnaları yavaş yavaş azar azar ekleyin ki suyun kaynaması durmasın. ( Spagetti gibi uzun makarna çeşitlerini bir ucundan tutup diğer ucunu suya daldırın, yumuşadıkça tencerenin içine döndürerek tamamen suya salıverin.)

- Tencerenin kapağını kapatmadan paketin üzerinde belirtilen süre kadar kaynatın.

- Ara sıra karıştırın. Pişme süresinin sonuna doğru kıvamını kontrol edin.

- 8. Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan kevgirde süzün.

- Makarna pişirmek için geniş ve yüksek kenarlı bir tencere seçin.

- Pişirme suyuna tuz attıktan sonra suyun tekrar kaynamasını bekleyin ve makarnayı öyle atin. Kuvvetli ateşte kaynatın. Taşma eğilimi gösterse de ateşi kısmayın.

- Süzülen makarnayı sosla birleştirme işlemini , kullandığınız makarna türüne ve sosuna baglı olarak , tencerede yada tabakta yapabilirsiniz.

- Makarnanızı sos ile karıştıracağınız kabı ısıtmanızı , sos hazırlarken zeytinyağı, arzu edilirse tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz.

- Kimilerinde makarnayı servis tabağına aldıktan sonra sosu üstüne dökerek, karıştırmayı, sunduğunuz kişilere bırakabilirsiniz. Kimilerinde ise onu sosla tencerede buluşturup, karıştırmayı sunumdan önce kendiniz yapabilirsiniz.

- 10g tuz ( 2 tatlı kaşığı ) , 100g makarna, 1 lt ( 5 su bardağı ) su oranı kullanın.

1 yorum:

  • gaye-i hayal says:
    24 Ocak 2013 15:20


    harika makarnalar bende şuna bakmıştım makarna hakkında bilgiler.Tarifleriniz çok güzel

Yorum Gönder

Followers