Malzemeler ( 4 kişilk ) :
.1 paket makarna
.150 g yeşil mercimek
.1 adet soğan
.1 dış sarımak
.2 adet defne yaprağı
.30 g tereyağı
.300 ml krema
.3-4 yemek kaşığı parmesan peyniri
.1 demet fesleğen
.tuz
.karabiber
Yapılışı:
Mercimekleri ½ litre suda haşlayınız.Haşlandıktan sonra tuz ilave ediniz.
Bu arada doğranmış soğanı, sarımsağı ve defne yaprakları tereyağında hafif kavurunuz. Kremayı ilave ediniz ve sos hafif koyulaşıncaya kadar pişiriniz. Rendelenmiş parmesan peynirin 1/3 sosa ilave ederek eridiniz. Daha sonra tuz ve karabiber ilave ediniz.
Makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uyugun olarak al-dente kıvamında haşlayınız ve süzünüz. Haşlanmış mercimek, makarna ve sosu karıştırınız. Son olarak çok iri olarak doğradığınız fesleğen yaprakları ilave ederek karıştırınız ve sıcak olarak kalan parmesan peyniri ile servis yapınız.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder