Malzemeler ( 4 kişilik ):
.1 paket makarna
.200 ml krema
.2 su bardağı fesleğen yaprağı
.1 kahve fincanı toz parmesan peyniri (pesto için)
.1/2 su bardağı zeytinyağı
.2-3 yemek kaşığı çam fıstığı
.2-3 diş dövülmüş sarımsak
.2 tatlı kaşığı toz parmesan peyniri (sosu için)
.1 göbek taze fesleğen
.tuz
Yapılışı:
Makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak kıvamında pişmeye alınız.
Önce fesleğen yapaklarını blenderdan geçiriniz. Daha sonra 1 fincan parmesan peyniri, zeytinyağını, çam fıstığı ve sarımsağını ilave ederek koyu bir sos haline gelinceye kadar blenderda karıştırınız. Bir tavaya önce krema, daha sonra pesto sosunu ve parmesan peynirini ilave ederek hafif ateşte pişiriniz (sosun fazla kaynamamasına özellike dikkat ediniz).
Sos pişerken makarnayı süzünüz ve sosa ilave ederek karıştırınız.
Taze fesleğen ile süsleyerek sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder