Tako

Malzemeler:

4 minik patates
½ çay bardağı sıvıyağ
500 gr. tavuk But Bonfile
2 adet domates
2 adet biber
2 kaşık tereyağ
1 adet yufka ( kızartmak için yağ )
5-6 mantar
2 yemek kaşığı konserve bezelye
1 tutam maydanoz
az kaşar peyniri
tuz,karabiber, pul biber, kekik,
1-2 adet yeşil soğan

Yapılışı

Bir tarafta patatesler soyulur. Patatesleri bütün olarak 1 tavuk suyu bulyon ile birlikte yağda çevire çevire pişirilir. Pişince kıyılmış maydanozlar koyulur. Diğer tarafta, mantarlar hazırlanıp, çok az su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. 2 domates, ve biberi ay şeklinde doğrayarak tencerede pişirilir.

Ayrı bir yerde Şeker But Bonfileyi hiç yağ koymadan çevirerek pişirip her birinin üzerine az tereyağ sürülür. Yarım pişmiş olan domates ve biberin üzerine bonfileleri birer birer koyup üzerine kekik, karabiber, tuz ilave edip buğu olarak pişirilir.

1 yufkayı, 2 kat serip bir çaydanlık kapağı yardımı ile kesilip kızgın yağda kızartırken kepçe ile ortasını çukurlaştırılır, kızardıktan sonra kağıt üzerine ters olarak çevrilir böylece takonuz hazırlanmış demektir.

Takonun içine pişen tavuk Bonfile ve bezelye, yanına da patatesler ve mantarlar koyulur. Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpilir ve taze soğan, maydanoz , küçük süs domatesi ile süsleyerek servise hazır hale getirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers