Makarna Tarifleri










Domatesli makarna



Mutfak: Türk
Süre: 30dk


MALZEMELER


3 adet domates
1 kuru sogan
1 tatli kasigi domates salçasi kelebek makarna
1 etsuyu tableti



YAPILIŞ TARİFİ


sogani tereyaginda kavur rendelenmis domatesi ekle salçayi ve etsuyunu ekle tuz karabiberi koy suyunu çekince haslanmis makarnaya ekle.









Makarna salatasi


Mutfak: Türk
Süre: 30dk


MALZEMELER



250 gr makarna
2-3 kasik yogurt
2-3 kasik mayonez
1 bardak haslanmis bezelye
1 bardak haslanmis havuc
2 salatalik
2 salatalik tursusu
½ limon suyu
2-3 dis sarmisak
Tuz, nane



YAPILIŞ TARİFİ



Makarnayi haslayin. Suyunu süzüp üzerine sicak su dökün.Bir kasenin içinde yogurt ,mayonez, sarmisak, limon suyu ve naneyi karisirin. Bunu makarnalarin üzerine ekleyin. Salatalik, salatalik tursusu ve havucu küçük küçük dogra, ve makarnaya ekle. bezelyeleri de ekle. Hepsini karistir.









Ton Balikli Makarna


Mutfak: italyan
Süre: 25dk


MALZEMELER


kutu ton baligi
1 paket makarna(burgu)
1 çorba kasigi mayonez
2 çorba kasigi zeytinyagi
1 adet salatalik tursusu
1 çorba kasigi margarin
1 çorba kasigi kapari
Tuz



YAPILIŞ TARİFİ


Makarnayi kaynayan tuzlu suyun içinde 8 dakika haslayin. Süzüp kenarda bekletin. Ton baliginin suyunu süzün. Mayonezi, zeytinyagini, ufak dogranmis salatalik tursusunu ayri bir kapta karistirin.Bunu ton baliklarina ekleyin. Haslanmis makarnayi margarinle soteleyin. Kaparileri içine atin. Ton balikli sosu da ilave edin. Servis yaparken maydanozla süsleyin.









Makarna Ograten


Mutfak: Türk
Süre: 60dk


MALZEMELER


500 gr 3 no'lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani siviyag


Üstü için:

4 yemek kasigi tereyag
4 bardak süt
2 kahve fincani un
1 adet yumurta
½ çay kasigi hindistancevizi
tuz-karabiber



YAPILIŞ TARİFİ



Makarnayi, kirmadan haslayip süzün. 1 kasik eritilmis yag, tuz ve karabiberle karistirin. 4 yemek kasigi yag, 2 fincan un ve 1 lt sütle besamel ( beyaz sos) hazirlayin. Içine biraz tuz, hindistancevizi ve 1 yumurta katin. Besamel sosla peynirin yarisini makarnayla karistirin. Makarnayi bir firin tepsisine bosaltin. Üzerine kalan besameli yayin ve kasarpeyniri serpin. Üzerini 25-30 dakika firinda kizartin. Dilimlere bölüp servis yapin.









Kiymali Firin Makarna



Mutfak: Türk
Süre: 30dk


MALZEMELER



500 gr 3 no'lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani bitkisel yag


Üstü için:


250 gr koyun veya dana kiyma
1 orta boy sogan
3 yemek kasigi margarin
1 çay bardagi rendelenmis kasarpeyniri
4 yumurta
½ lt(2 bardak) süt
tuz-karabiber


YAPILIŞ TARİFİ


Makarnayi haslayip süzün. 2 kasik eritilmis yagla karistirin. Tuz ve karabiber serpin. Sogani dograyin, kalan 1 kasik yagla 3 dakika börttürün. Kiyma, tuz karabiber koyun. Arada karistirarak 10 dakika pisirin. Peynirli makarnada oldugu gibi, makarnalarin yarisini yaglanmis tepsiye bosaltin. Arasina kiymali içi yayin. Kalan makarnayi bosaltin. Üzerine rendelenmis peynir serpin. Yumurtali, sütlü karisimi dökün. Sicak firinda üstü kizarana kadar pisirin.









Peynirli Firin Makarna


Mutfak: Türk
Süre: 60 dk


MALZEMELER



500 gr 3 No’lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani bitkisel siviyag

Üstü için:


2 yemek kasigi margarin
1 bardak rendelenmis kasarpeyniri
5 yumurta
2 bardak(1/2 lt ) süt
tuz-karabiber
½ çay kasigi hindistancevizi



YAPILIŞ TARİFİ


Makarnayi kirmadan suya salip 10 dakika haslayin. 2 bardak soguk su katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmis yag, tuz ve biber koyup silkeleyerek karistirin. Makarnanin yarisini yaglanmis bir firin tepsisine bosaltin. Peynirin yarisini üzerine dökün. Kalan makarnayi da bosaltip tekrar üstünü peynirle kapatin. Süt, yumurta ve hindistancevizini bir kapta karistirin. Makarnanin her tarafina dagilacak biçimde dökün. Sicak bir firinda 40-45 dakika pisirin. 20 dakika tepside bekletin. Sonra kare veya baklavalar halinde kesip servis yapin.








Akdeniz Makarnasi


Mutfak: Türk
Süre: 30dk


MALZEMELER


Beyaz Peynir
Siyah Zeytin
Domates
Sizma Zeytinyagi
Kekik
Feslegen
Penne Makarna


YAPILIŞ TARİFİ



Klip seklinde kesilmis beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çikarilip, kesilmis siyah zeytine; sizma yag, kekik, feslegen eklenerek oda sicakliginda bekletilir. Tavada sizma yag ile sote edilerek tabaga alinan makarnanin üzerine daha önce hazirlanan peynirli sos dökülerek, servis yapilir.








Akdeniz Soslu Makarna



Mutfak: Türk
Süre: 30dk


MALZEMELER


1 Paket Spagetti
4 Domates
5 Sivribiber
200 gr Zeytin
2-3 Dis Sarimsak
1 Kasik Domates Salçasi
3-4 Dal Maydanoz
1 Kase Rendelenmis Kasar Peyniri
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi
Tuz, Kekik


YAPILIŞ TARİFİ


Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haslayin. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini ayiklayip ince ince dograyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çikarin, sarimsaklari ezin. Yagsiz tavada biberleri kavurup domatesleri ekleyerek pisirin. Suyunu çekince sarimsak, salça, tuz ve baharatlari ekleyip karistirin. Zeytinleri ilave edip atesten alin. Maydanozu yikayip ince ince kiyin ve ayri bir kapta kasar peyniri ile karistirin. Spagettiyi süzüp servis tabagina alin. Üzerine önce domates sosunu ardindan peynirli karisimi dökün ve zeytinyagini gezdirin. Sicak olarak servis yapin.






Avokado Soslu Makarna


Mutfak: Türk


MALZEMELER


500 gr. makarna
4 adet domates
4 adet dolmalik biber
1 dis sarmisak
2 çorba kasigi zeytinyagi
Tuz, Karabiber

Sosu Için:

1 adet avokado
1/2 limonun suyu
2 dis sarmisak
1 adet orta boy sogan
1 adet domates
1 tatli kasigi kirmizi pul biber


YAPILIŞ TARİFİ


Domatesleri ikiye bölün. Bir firin tepsisine, domates, ince dogranmis sarmisak ve dolmalik biberi koyun. Üzerlerine zeytinyagi sürün, 190 derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin. Sosu için, avokadoyu soyun, çekirdegini çikartip çok ince kiyin. Limon suyu gezdirin. Avokado, ince kiyilmis sogan, sarmisak ve domatesi blendirda çekip, pul biber ekleyin. Makarnayi haslayip, süzün. Tekrar tencereye koyun. Sostan 2 çorba kasigi ayirdiktan sonra kalanini makarnaya karistirin. Makarnayi servis tabagina alin. Kenarlarini biberle süsleyip üzerine kalan sosu gezdirin.







Ceviz Soslu Makarna


Mutfak: Türk
Süre: 30dk


MALZEMELER


Yarim paket makarna
2 yemek kasigi sivi yag


Sos malzemesi:


1 Su bardagi ceviz
1 su bardagi süt
3 dis sarimsak
Yarim taze ekmek içi
1 çay kasigi pul biberi
Yeteri kadar tuz


YAPILIŞ TARİFİ


Kaynar tuzlu suda makarnayi 10 dakika haslayip süzün. Sivi yagi tencerede kizdirin. Makarnayi soteleyin. Sütü kaynatin. Ekmek içini sütle islatin. Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarimsagi. tuzu ve islanmis ekmek içini koyarak iyice karistirin. Makarnayi servis tabagina alip üzerine sosu gezdirin. Kirmizi pul biber serpip sicak olarak servise sunun.








Çiftci Usulü Spagetti


Mutfak: Türk
Süre: 25dk


MALZEMELER



400 gr Spagetti
5 Sardalya
400 gr Küp Domates
1 Adet Sogan
80 gr ceviz Içi
4 Dis sarmisak
50 gr Çekirdekleri Çikarilmis Siyah Zeytin
50 gr Rendelenmis Parmesan Peyniri veya Eski Kasar
Zeytinyagi , Tuz , Karabiber


YAPILIŞ TARİFİ


Sardalyalari yikayarak tuzunu alin ve seritler halinde dograyin. Sogani ince kiyin ve 3 çorba kasigi zeytinyaginda öldürün. Küp domatesi ekleyip agzini kapatin ve 10 dakika kadar kaynamaya birakin. Bu arada ceviz içleri ve sardalyalarla birlikte soyulmus sarmisagi ince kiyin, ya da hepsini birlikte mikserden geçirin. Bu karisimi ve dogranmis zeytinleri domates sosuna ekleyin. Karistirin, biraz karabiber atin, agzini kapatip kisik ateste 7-8 dakika kadar pismeye birakin. Spagettiyi tuzlu bol kaynar suda diriligini kaybetmeyecek kadar hasladiktan sonra hazirladiginiz sosu ekleyin. Esit miktarda parmesan peyniri veya eski kasar rendesini de üzerine serptikten sonra servis yapin.








Deniz Mahsülleri Firin Makarna


Mutfak: Fransiz
Süre: 60 dk


MALZEMELER


15 gr somon baligi
5 adet dilimlenmis zeytin
1 çay kasigi feslegen
Kibrit kutusu büyüklügünde kasar peyniri
Yarim domates
1 adet taze sogan
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
1 su bardagi besamel sos
Yarim çay kasigi toz muskat
1/6 paket firan makarna (yarim kiloluk paketin 1/6 si)
15 gr fener baligi
15 gr lüfer
1 su bardagi feslegenli domates sos



YAPILIŞ TARİFİ


Firin makarnayi haslayin ve süzdürün. Sogan, sarimsak ve kusbasi dogradiginiz baliklari bir tavada soteleyin. İçerisine taze sogan, dogranmis domates, feslegen ve zeytin ilave ederek harç yapin. Bu harç ile hasladaginiz makarnayi karistirin. Üzerine besamel sos ve rende kasari koyarak firina verin. Firindan çiktiktan sonra düz bir servis tabagi içinde domates sos ve taze nane ile süsleyerek servise sunun.








Eriste


Mutfak: Türk

MALZEMELER


1/2 Kg Eriste
2 Çorba Kasigi Tereyagi
100 gr Ceviz
Bir Miktar Tuz


YAPILIŞ TARİFİ


Eristeyi, tuzlu bol suda haslayalim. Bu arada cevizleri irice dövelim. Bir baska tencereye tereyagini kizdiralim. Cevizi tencereye alarak kavuralim. Haslanmis eristeyi cevizlere katarak karistiralim. Sicak olarak cevizli eristemizi servis yapalim.
Not: Dilerseniz eristeye ceviz katmayip, servis tabaginda eristenin üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz.









Fener Balikli Lazanya


Mutfak: Türk


MALZEMELER


400 gr. fener baligi filetosu
8 adet lazanya
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 dis sarimsak
1 adet küçük boy sogan
3 çorba kasigi zeytinyagi
Tuz, Karabiber
100 gr. kasar peynir
Galeta unu


YAPILIŞ TARİFİ


Fener baligi filetosunu ve kabugu soyulmus domatesi küçük kusbasi dograyin. ince dogranmis sogani zeytinyaginda hafif pembelestirin, sarimsagi, ince iyilmis biberi ve fener baligini ilave edip 3 dakika sote edin. Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pisirin. Lazanyayi haslayip, süzün. Lazanyalari üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sira halinde yaglanmis tepsiye dizin. Balikli harcin yarisini yayin. Üzerine 1 kat daha azanya yerlestirin. Bu islemi en üste lazanya gelecek sekilde 1 kez daha tekrarlayin. Lazanyanin üzerine rendelenmis kasar peyniri döküp, galeta unu serpin. Fener balikli lazanyayi 200 derece isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Dilimledikten sonra sicak olara servis yapin.









Feslegen Soslu Eriste


Mutfak: Türk


MALZEMELER


4 kisilik hazir eriste
1 çorba kasigi feslegen sos
1 dis dogranmis sarimsak
1 adet dogranmis domates (ince kiyim kesim)
100 gr dogranmis sogan (ince kiyim)
1 çay kasigi köri sos
Yeterince tuz ve biber
2 çorba kasigi krema


YAPILIŞ TARİFİ


Eristeyi normal makarna gibi haslayin, soguduktan sonra üzerine hazirladiginiz sostan dökerek servise veriniz.









Ispanakli Makarna


Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 60dk


MALZEMELER


1 Paket Burgu Makarna
1.5 Kase Ayiklanmis Ispanak
1.5 Kase Labne Peyniri
2 Közlenmis Kirmizi Biber
3-4 Dal Maydanoz
3 Çorba Kasigi Süt
1 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Dis Sarmisak
2 Çorba Kasigi Çam Fistigi
2 Çorba Kasigi Rendelenmis Kasar Peyniri



YAPILIŞ TARİFİ



1) lspanaklari bol suda yikayin. Diri kalacak sekilde tuzlu suda haslayip süzün.

2) Ispanaklar soguyunca elinizle sikip iri iri dograyin. Biberleri süzüp dilimleyin.

3) Maydanozu ayiklayip ince ince kiyin. Derin bir kasede labne peynir, kiyilmis biber ve maydanozu karistirin. Sütü ilave edip yumusak bir krema haline gelinceye kadar çatalla ezerek karistirin. Makarnayi bol tuzlu suda baslayip süzün. Tavada tereyagini eritip sarimsagi ilave edin. Sararincaya kadar kavurup yagdan çikarin. Ayni yaga çam fistigini ilave edin. Tahta kasikla karistirarak kavurup atesten alin. Kavrulan fistiklari peynirli karisima ilave edip harmanlayin.

4) Hazirladiginiz peynirli karisimi makarnaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karistirin. Derin bir cam kaseyi hafifçe isitin. Makarnali karisimdan bir kat yayip üzerine ispanak döseyin. En üstte makarnali karisim kalacak sekilde malzemeyi kat kat döseyin. Üzerine rendelenmis kasar peyniri serpin. Maydanoz yapraklari ile süsleyip hemen servis yapin.









Ispanak Soslu Makarna


Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk


MALZEMELER


1 paket burgu makarna
Yarim kilo ispanak yapragi
3 yemek kasigi tereyagi
3 yemek kasigi un
1,5 su bardagi süt
100 gr kasar peyniri
1 çay kasigi muskat rendesi


YAPILIŞ TARİFİ


Makarnayi kaynar tuzlu suda haslayarak süzün. Tereyagini tencerede eritip içerisine unu ilave edin. Hafif pembelesince içerisine sütü ilave edin. Ispanak yapraklarini yikayip ince kiydiktan sonra sütlü sosa ekleyin. 10 dakika devamli karistirarak pisirin. Içerisine tuz ve muskat rendesi ilave edin. Makarnayi servis tabagina alip üzerine ispanak sosunu dökün. Kasar peynirini rendeleyip üzerine serpin. Servis tabagina aldiktan sonra da sicak olarak servise sunun.









Kalamarli Makarna


Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 20 dk


MALZEMELER


Yarim paket sekilli spagetti
300 gr kalamar
1 sogan
4-5 dal maydanoz
2 çorba kasigi zeytinyagi
2 çorba kasigi sicak su


YAPILIŞ TARİFİ


Makarnayi tuzlu suda haslayin. Kalamarlari halka halka kesip ikiye bölün. Sogani kiyin, maydanozu yikayip ince ince dograyin. Zeytinyagini tencerede kizdirip sogani pembelestirin Kalamarlari ekleyip tuz ve karabiber serpin 2 çorba kasigi sicak su ilave edip karistirin. Kisik ateste 15-20 dakika kapagi kapali olarak pisirin. Makarnayi süzüp kalamarli karisima ekleyin ve harmanlayin. Servis tabagina alip üzerine maydanoz serpin. Sicak olarak servis yapin









Karidesli Makarna


Mutfak: Türk


MALZEMELER


1 Paket Burgu Makarna
100 gr Ayiklanmis Karides
1 Su Bardagi Domates Ezmesi
1 Taze Sogan
1 Dilim Limon
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi
2 Çorba Kasigi Kasar Rendesi
1 Çorba Kasigi Galeta Unu
2-3 Dal Kiyilmis Maydanoz
Tuz, Birkaç Karabiber Tanesi



YAPILIŞ TARİFİ



Karabiber taneleri, 1 tutam tuz ve limonu 1 su bardagi suda 1 0 dakika kaynatip süzün. 1 bardak su ekleyip tekrar kaynatin. Karidesleri ilave edip 2 dakika haslayin ve kevgirle haslama suyundan alin. Taze sogani kiyip 2 kasik yag kasik haslama suyunda pisirin. Domates ve 1 tutam maydanoz ilave edip 5 dakika daha pisirin. Haslama suyunu ekleyip 10 dakika sonra atesten alin Karidesleri ilave edin. Makarnayi diri kivamda haslayin. Süzüp peynir ve karidesli karisimi ilave edin. Yaglanmis firin kalibina döküp galeta unu serpin ve firinda üzeri kizarana kadar pisirin.









Kiymali Makarna


Mutfak: Türk


MALZEMELER


500 gr Makarna
90 gr Tereyagi (6 Çorba Kasigi)
1 Büyük Sogan
1 Dis Sarmisak
1 Çorba Kasigi Kereviz(Rendelenmis)
1 Çorba Kasigi Havuç
1/2 Tatli Kasigi Tuz
1 Kahve Kasigi Karabiber
1 Defne Yapragi
150 gr Dana Kiymasi (Yagsiz)
3 Çorba Kasigi Salça
12 Su Bardagi Su



YAPILIŞ TARİFİ


Orta boy bir tencerede 2 çorba kasigi yagi orta ateste eritiniz. Yag kizinca soganlari ve sarmisagi ekleyip, arasira karistirarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yapragi, 1/2 tatli kasigi tuz ve biberi katip 5-6 dakika daha karistirarak kavurunuz. Salçayi ve 2 su bardagi suyu ekleyip agir ateste 30-40 dakika pisirdikten sonra, defne yapragini çikarip atiniz, ve atesi kapatiniz. Bu arada makarnayi yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardagi su ile kalan 1 tatli kasigi tuzu koyup harli ateste kaynatiniz. Kaynayinca atesin altini kisip, makarnayi katarak 8-10 dakika makarna iyice yumusayincaya kadar pisiriniz. Tencereyi atesten aliniz. Makarnayi kevgirden süzüp üstünden sicak su geçirerek isitilmis bir servis tabagina bosaltiniz. Kalan 4 çorba kasigi yagi ekleyip iki büyük kasikla makarnayi karistirarak yagi yediriniz. Sosu makarnanin üstüne döküp servis yapiniz.









Kiymali Spagetti


Süre: 30dk


MALZEMELER


1 Paket Spagetti
200 gr Yagsiz Kiyma
1 Sogan
1 Havuç
1 Domates
8-10 Dal Maydanoz
2 ÇorbaKasigi Margarin



YAPILIŞ TARİFİ


Spagettiyi tuz ilave edilmis bol kaynar suda haslayin. Sogani ince ince dograyin. Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabugunu soyup küp seklinde dograyin. Maydanozu yikayip ince ince kiyin. Margarini tavada eritip sogani pembelestirin. Kiymayi ekleyip kavurun. Havucu ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Domatesi ilave edip karistirin. uz ve karabiber ekleyip karistirarak 5- 6 dakika pisirin. Atesten alip maydanozu ilave edin ve karistirin. Spagettiyi süzüp servis tabagina alin. Ortasina kiymali sosu döküp sicak olarak servis yapin.









Köfteli Makarna


MALZEMELER


1 Paket Yumurtali Spagetti
250 gr Dana Kiyma
1 Sogan
1 Yumurta
2 Çorba Kasigi Et Suyu
2 Su Bardagi Domates Ezmesi
2 Çorba Kasigi Bayat Ekmek Içi
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi
3-4 Dal Maydanoz
1 Çorba Kasigi Kasar Rendesi


YAPILIŞ TARİFİ


Sogani kiyip 1 çorba kasigi yag ve 2 çorba kasigi su ile hafifçe pisirin. Et suyunda islatilmis ve sikilmis ekmek içi, kiyilmis maydanoz, yumurta ve peyniri karistirin. Tuz ve kiymayi ilave edip yogurun. Findik büyüklügünde köfteler yapin. Izgarada kizartin. Domatesi feslegenle birlikte 10 dakika pisirin. Tuz, kalan yag ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pisirin. Makarnayi tuzlu suda diri kivamda haslayin. Süzüp domates sosu ve köftelerle karistirin. Taze feslegen ya da nane yapraklariyla süsleyip sicak olarak servis yapin.

18 yorum:

  • Adsız says:
    4 Temmuz 2008 14:43

    dogru düzgün herkesin evinde buluna bilecek malzemelerden tarifler koysanız daha makbul olur

  • Hasret Atıcı says:
    15 Temmuz 2008 15:21

    bencedeeee....

  • Adsız says:
    24 Temmuz 2008 17:22

    bencedee..........

  • Adsız says:
    29 Temmuz 2008 11:13

    illaki kalamarlı makarna yapmayın kardşim sizde kıymalı yapın bazı tarifler dışında her evde bulunacak malzemeler bunlar ayrıca hayal gücünüzü kullanın evde kıyma yoksa patlıcan koyun makarnaya değişik tatlar yaratmış olursunuz değil mi:))))

  • Adsız says:
    31 Temmuz 2008 16:58

    tarifler harika...

  • Adsız says:
    3 Ağustos 2008 20:20

    güzel tarifler bunlar. afiyet olsun :))

  • Adsız says:
    24 Ağustos 2008 14:04

    yaa bencede herkesin mutfagında olabilicek malzemelerden tarifler koyun...

  • Adsız says:
    27 Ağustos 2008 19:16

    evet ya malzemeler herzaman evde olabilecek malzemeler değil ama güzel tarifler

  • Adsız says:
    14 Eylül 2008 16:56

    tarifler bir harikaaaaa... elinize sağlık

  • yesilsen says:
    8 Ekim 2008 15:58

    kardeşim değişik tarif yayınlamayın insanlar rahatsız oluyor baksanıza...biz hep aynı malzemelerden çok farklı bileşimler bekliyoruz sizden.

  • Adsız says:
    29 Ekim 2008 17:00

    hepside çokk güzel en çokkta makarna salatası güzel

  • Adsız says:
    17 Kasım 2008 16:23

    hepsı cok güzel sunulmuş ispanaklı yaptım cok güzel di tariflerin yanın da resımde olsa daha i olurda hanı

  • Adsız says:
    2 Şubat 2009 23:52

    cok güzel yemek cesitleri yok yok aradiginiz her yemegin tarifini bulmak mümkün emegi gecenlere tesekkür ederim.z.keles

  • Adsız says:
    3 Mart 2009 03:28

    SÜPERSİNİZ YAAAAAAAAAAAAAA

  • Adsız says:
    5 Mart 2009 21:47

    üye olmak istiyorum süper bir site teşekkürler

  • Adsız says:
    15 Eylül 2010 09:56

    Türk mutfagi.. eminmisiniz?

  • Adsız says:
    9 Kasım 2010 16:44

    :S resım yoq nasıl bı sey olacagını nerden bılelelım kafa karıstırıcı olmus bencede evde bulanaabılecek malz koysaydınız daha ıyı olurdu bızde bı makarna yapmak ıcın markete cımak zorunda kalmayız dımı ;)

  • Adsız says:
    25 Kasım 2012 13:55

    hep türk mjutfağı koymuşsunuz asıl makarna italyan makarnası

Yorum Gönder

Followers