Köfte tarifleri















Akdeniz Usulü Köfte

Mutfak: Türk
Süre: 90dk

MALZEMELER


-Kereviz Yapragi

-1 Adet Kereviz

-100 gr Körpe Havuç

-2 Kutu Soyulmus Domates Konservesi (800 gr)

-7 Yemek Kasigi Zeytinyagi

-200 gr Arpacik Sogani

-4 Dis Sarmisak

-Tuz, Karabiber

-80 gr Ceviz Içi

-80 gr Kurutulmus Domates

-2 Dilim Tost Ekmegi

-1/2 Demet Maydanoz

-1 Küçük Demet Feslegen

-4 Adet Ançuez Fileto

-500 gr Dana Kiyma

-1 Adet Yumurta

-5 Yemek Kasigi Siviyag


YAPILIŞ TARİFİ


1-Kereviz yapraklarini yikayin, kurulayin ve incecik dograyin. Havuç ve kerevizi ayiklayip mutfak robotunda kiyin. Soyulmus domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayin ve dograyin.

2-Soganlari kiyin. Soganlarin yarisini, 2 dis ezilmis sarmisagi, havucu,kerevizi ve domates parçalarini 4 yemek kasigi zeytinyaginda kavurun.

3-Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateste pisirin.

4-Cevizleri ince dograyin, kurutulmus domatesleri kiyin. Kalan sogan,sarmisak ve cevizleri 3 yemek kasigi zeytinyaginda çevirin. Tost ekmegini dograyin ve mutfak robotunda ufalayin. Maydanoz, feslegen ve ançuezleri de incecik kiyin.

5-Kiymayi yumurta, tost ekmegi, kurutulmus domates, cevizli karisim,maydanoz,feslegen ve ançuezleri yogurun, yogururken tuz ve karabiber ilave edin.

6-Kiymali karisimdan 16 köfte hazirlayin. Kizgin yagda ve orta ateste kizartin.

7-Köfteleri sicak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yapraklari serpistirip servis yapin.











Eksili Sis Köfte


Mutfak: Türk
Süre: 40dk


MALZEMELER



-450 gr Kiyma

-2 Adet Sogan

-1 Çorba Kasigi Maydanoz

-2 Dis Sarmisak

-½ Limon

-2 Adet Yumurta

-1 Dilim Ekmek Içi

-Bir Miktar Un

-½ Su Bardagi Süt

-8 Adet Kiraz Domates

-1 Adet Kabak

-4 Çorba Kasigi Sivi Yag


YAPILIŞ TARİFİ


1-Ekmek içini sütte islatalim.Süzdükten sonra elimizle ufalayalim.Ekmegi kiymaya ilave edelim. Rendeledigimiz 1 sogani,ince ince kiydigimiz maydanozu ve dövdügümüz sarmisagi da kiymaya ilave edelim Yarim limon suyunu,yumurtalari,tuz,karabiber ve kimyonu da kiymali harca ilave edelim.Iyice yogurduktan sonra harcimizi bir beze sararak buzdolabinda 2 saat kadar bekletelim.

2-Kiymali harçtan ceviz büyüklügünde parçalar kopartalim. Yuvarlak köfteler yapip una bulayalim.Domatesleri ortadan ikiye bölelim.Kabaklari biraz haslayalim.Yarim cm kalinliginda dilimleyelim.Kalan sogani küçük parçalar halinde dograyalim.Sislere sirasiyla domates,köfte,sogan ve kabaklari dizelim.

3-Genisçe bir tavaya 4 çorba kasigi sivi yag alalim.Sislerimizi tavada sik sik çevirerek birkaç dk kizartalim.Sonra 200 dereceli firina verip,iyice kizarana dek pisirelim.








Gökkusagi Köftesi

Mutfak: Türk
Süre: 60dk


MALZEMELER


-3 Adet Havuç

-3 Adet Patates

-2 Çorba Kasigi Süt

-2 Adet Yumurta

-½ Kg Az Yagli Kiyma

-1 Adet Sogan

-1 Dilim Bayat Ekmek Içi

-Tatli Kasigi Köfte Bahari

-1 Çay Kasigi Kimyon

-5 Dis Sarmisak

-Tuz


Süslemek Için:


-2 Adet Domates

-3/4 Adet Sivri Biber

-2 Çorba Kasigi Sivi Yag

-2 Dilim Bayat Ekmek Içi

-1 Çorba Kasigi rendelenmis Kasar


Sos Için:


-1 Tatli Kasigi Biber Salçasi

-1 Tatli Kasigi Domates Salçasi

-3 Dis Dövülmüs Sarmisak

-2/3 Çorba Kasigi Sivi Yag

-1 Adet Tavuk Suyu Tableti

-1 Tatli Kasigi Seker



YAPILIŞ TARİFİ


1-Ön hazirlik olarak patatesleri ve havucu hasladiktan sonra soyup,dograyalim. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçlari, sütü, yumurtalari, sivi yagi ve tuzu pürüzsüz bir kivama getirelim. Patates ve havuçtan olusan püreyi bir tarafta bekletelim.

2-Kiymaya rendelenmis sogani ekleyelim. Bayat ekmek içini ufalayalim. Dövülmüs sarmisaklari ekleyelim. Köfte baharini, kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte harci özlü bir hamur haline gelene kadar yoguralim.

3-Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yaglayalim. Köfte harcini düzgün bir sekilde yayalim. Isitilmis firinda köfte harcini yari yariya pisirelim. Tepsiyifirindan alip, üzerine kasar peyniri serpip, tepsiyi tekrar firina sürelim. 15 dakika pisirelim.

4-Firindan aldiktan sonra dilimler seklinde keselim. Her dilimin ortasina 1 dilim domates ve sivri biber yerlestirelim.

5-Sos için tüm malzemeyi karistiralim. Servis tanagina önce sosu yayalim. Köfte dilimini üzerine yerlestirerek servis yapalim.









Içli Köfte

Mutfak: Türk (Antep)
Süre: 90dk


MALZEMELER


Içi Için:


-½ Kg Yagli Kiyma

-5 Adet Sogan (ince dogranmis)

-1 Çay Kasigi Karabiber

-1 Çay kasigi Pulbiber

-100 gr Ceviziçi

-1 Paket Margarin

-Yeterince Tuz


Disi Için:


-½ Kg Iki Kere Çekilmis Yagsiz Kiyma

-250 gr Ince Bulgur

-Biraz Tuz

-1 Adet Rendelenmis Sogan

-1 Tatli Kasigi Salça


Sos Için:


-1 Çorba Kasigi Margarin

-1 Tatli Kasigi Salça

-1.5 Su Bardagi Su

-Tuz


YAPILIŞ TARİFİ


1-Önce içli köftenin içini hazirlayalim. Bir tencerede yag tuz sogan ve kiymayi kavuralim. Soganlar sararinca biberleri ve ceviz içini ilave edelim.

2-Bir müddet hepsini kavuralim. Daha sonra ocaktan indirip sogumaya birakalim. Simdi dis malzemeyi hazirlayalim. Tüm malzemeyi karistiralim. Karisimi macun kivamina gelinceye kadar yoguralim.(Yogururken elinizi suyla sürekli islatin)

3-Dis eti ceviz büyüklügünde parçalara ayiralim. Sekilde gördügünüz gibi dis eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim.

4-Donmaya biraktigimiz iç malzemeden findik büyüklügünde parçalar alip içine koyalim ve yuvarlayip kapatalim. Tencerede yagi eritelim. Salça vesu ilave edelim. Kaynayinca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haslayalim.







inegöl Köfte


Mutfak: Türk


MALZEMELER


-1 kg dana kaburga kiymasi

-2 çay kasigi karbonat

-1 tatli kasigi tuz

-1 adet kurusogan


YAPILIŞ TARİFİ


1-Kiymayi bir gün önceden bir kere çektirin. Kiymaya karbonat karistirarak yogurun. Bir gün bekletin.

2-Ikinci gün robotta bir adet sogani çekerek süzgeçte yikayin. Köfteye karistirin. Tuzunu ilave edip iyice yogurun. Ceviz büyüklügünde yuvarlayip üzerini bastirarak mangal atesinde pisirin.

3-Yaninda piyaz ile beraber servise sunun.







irmikli Köfte

Mutfak: Türk


MALZEMELER


-500 gr Dana Kiyma

-1 Kahve Fincani Irmik

-1 Sogan

-2 Dis Sarimsak

-1 Kahve Fincani Yogurt

-Tuz, Karabiber, Kimyon

-Kizartma için Sivi Yag


YAPILIŞ TARİFİ



1-Sogani rendeIeyin, sarimsaklari ezin. Kiyma, irmik, Sogan, sarimsak ve yogurdu derin bir kaba alin. Tuz ve baharatlari ekleyip iyice yogurun.

2-Buzdolabinda 55 dakika bekletin.

3-Köfte harcindan yumurta büyüklügünde parçalar koparip avuç içinizde oval sekil verin. Siviyagi tavada kizdirip köfteleri pisirin. Sicak servis yapin.









Ispanak Köftesi


Mutfak: Türk
Süre: 60 dk


MALZEMELER


-200 gr Ispanak

-200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir

-100 gr Kasar Peyniri Rendesi

-1 Çorba Kasigi Margarin

-3 Çorba Kasigi Un

-1 Küçük Sogan

-1 Yumurta

-Tuz, Karabiber

-Kizartmak için Sivi Yag



YAPILIŞ TARİFİ



1-Ispanaklari yikayip yapraklarini ince ince kiyin. Kuru sogani rendeleyip bir kasik margarinle pembelestirin. Ispanaklarin suyunu sikarak sogana ilave edin.

2-Ispanak suyunu salip da çekene kadar kavurun. Sonra atesten alip sogumaya birakin.

3-Sogumus ispanaga, ufalanmis beyaz peynir, kasar peyniri, un, çirpilmis yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karistirin. Sonra bu karisimi elle birkaç dakika yogurun.

4-Ispanak harcindan küçük parçalar alin. Elinizi unlayip yassi, oval köfteler yapin. Kizgin yaga atarak kizartin. Kagit peçete üzerine alip yagini süzdürün. Servis tabagina dizip sicak servis yapin.








Ispanakli Çanak Köfte


Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla


MALZEMELER


-500 gram kiyma (yagsiz)

-750 gram ispanak

-1 yumurta

-2 kasik siviyag

-4 dilim bayat ekmek içi

-2-3 dis sarimsak

-1 sogan

-1 kasik un

-1 kasik salça

-bir buçuk bardak et suyu

-kimyon, karabiber, yenibahar, tuz

-2 yumurta (ispanak için)

-1 çay bardagi kasar rendesi veya bir paket kasar peyniri

-2 domates



YAPILIŞ TARİFİ


1-Kiymayi büyük bir tepsiye alin. Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayi kirin. Sogani rendeleyin, baharatlari ekleyin ve tuzunu ayarlayin.

2-Köfte harcini yogurun. Ispanakli harç için, ispanaklari ayiklayip, bol suda yikayin, kendi suyu ile haslayin.

3-Yumurtalari kirip, tuzu atin ve ispanaklari dograyip yumurtalarla karistirin. Bir kasik sivi yagda, küçük küpler seklinde dogradiginiz sogani kavurun.

4-Bir kasik salçayi ve bir kasik unu ilave edin. Biraz çevirip, et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayin ve atesten alin. Bu sosu bir kenara koyun.

5-Hazirlanan köfte harcini alti parçaya bölün. Her birini önce yuvarlayin, bas parmak yardimi ile iç kismini oyup çanak sekli verin. Yaglanmis bir tepsiye dizip, orta isili firinda 15 dakika pisirin. Firindan alin.

6-Hazirladiginiz köftelerin iç kisimlarina ispanakli harci doldurun. Domatesleri dilimleyin. Bu dilimlerle köftenin üzerine kapak yapin.

7-Son olarak, kasar rendesini serpin.Eger çedar peyniri kullanacaksaniz,yildiz ya da üçgen sekiller verebilirsiniz. Hazirladiginiz sosu ispanaklara degdirmeden tepsinin dibine dökün.

8-Tekrar firina sürün. Peynir biraz eriyinceye kadar firinda pisirin. Bu dekoratif ispanak yemegini, dilerseniz pilavla veya püre ile servis yapabilirsiniz.








Izgara Köfte

Mutfak: Türk


MALZEMELER



-500 gr Az Yagli Kiyma

-1 Adet Sogan

-2 Dilim Bayat Ekmek Içi

-1 Adet Yumurta Sarisi

-1 Tutam Tuz

-1 Tutam Karabiber

-1 Tutam Kimyon

-6-7 Sap Maydanoz

-Kizartmak için Sivi Yag



YAPILIŞ TARİFİ



1-Sogani rendeleyip kiymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip islattigimiz ekmek içini de ufalayarak kiymaya ilave edelim. Ince ince kiyilmis maydanozu ve diger malzemeleri kattiktan sonra kiymayi iyice yoguralim.

2-Kiymayi, lezzetli olmasi ve daha iyi yapismasi için sert bir zemine bir kaç kez vurun. Daha sonra ceviz büyüklügünde parçalar kopartarak elinizle ince uzun bir sekil verin. Kizgin yaga atarak köfteleri pisirerek, sebzeyle servis yapın.







Kabak Köftesi


Mutfak: Türk


MALZEMELER


-1 Çorba Kasigi Margarin

-1 Adet Sogan

-4 Silme Çorba Kasigi Un

-½ Su Bardagi Süt

-Tuz, Karabiber

-½ Su Bardagindan 1 Parmak Fazla Rendelenmis Kasar Peyniri

-½ Su Bardagi Ekmek Içi

-3 Adet Kabak


YAPILIŞ TARİFİ


1-Margarini bir tencerede eritin.Ince dogranmis sogani ekleyin.Pembelesinceye kadar kavurun.Unu ilave edin.Unun rengi degismeye basladiginda azar azar yarim su bardagi sütü ekleyin.Topaklanmamasi için sürekli karistirin.

2-Sos kivamina gelince tencereyi atesin üstünden alin.Tuzunu ve karabiberini ayarlayin. Rendelenmis kasar peynirini ilave edin.Bir avuç dolusu ekmek içini eleyin.Haslanmis ve rendelenmis kabaklari ilave edin.Iyice karistirin.

3-Karisimdan 1 çorba kasigi alin.Kasik sekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayin. Malzeme bitene dek bu islemi tekrarlayin.

4-Hafifçe yaglanmis tepsiye dizin.190 dereceye ayarlanmis firinda 30 dk pisirin.Sicak servis yapin.









Kadinbudu Köfte


Mutfak: Türk


MALZEMELER


-600 gr Kiyma

-1 Adet Sogan

-1 Çay Kasigi Karabiber

-1 Çay Kasigi Kirmizibiber

-2 Adet Yumurta Sarisi

-1 Kahve Fincani Haslanmis Pirinç

-1 Su Bardagi Un

-Tuz

-Ayçiçek Yagi


YAPILIŞ TARİFİ


1-Kiymayi genis bir kaba alin. Rendelediginiz kuru sogani, 1 çay kasigi karabiberi, kirmizibiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanin sarisi ile, daha önceden hasladiginiz pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karistirip hamur yapin.

2-Elinizle köfte hamurundan bezeler koparip, büyükçe sekiller verin. Diger taraftan tencereye su koyun. Su kaynayinca köfteleri suyun içine atin.1-2 dakika tutup çikardiktan sonra önce una sonra yumurta sarisina buladiginiz köfteleri ayçiçek yaginda kizartip servis yapin.









Kasarli Köfte


Mutfak: Türk


MALZEMELER


-1/2 Kg Kiyma

-1 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri

-1 Adet Sogan

-1 Adet Yumurtanin Sarisi

-1 Adet Yumurta

-1 Tatli Kasigi Kimyon

-1 Tatli Kasigi Köfte Bahari

-1 Tatli Kasigi Yenibahar

-Tuz



YAPILIŞ TARİFİ



1-Genis bir kabin içine yarim kg kiymayi, rendelenmis sogani, kasar peynirini, 1 adet yumurtayi, kimyonu, köfte baharini ve yenibahari alin.

2-Elinizle tüm malzemeler birbirine karisana dek iyice yogurun.

3-Hazirladiginiz köfteyi çok az yaglanmis firin tepsisine bastirarak yayin. Üzerine yumurta sarisini sürün. Önceden isitilmis 160 derecelik firinda 20 dakika pisirin. Firindan çikardiktan sonra dilimleyerek servis yapin.







Köfteli Ispanak Yemegi


Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla


MALZEMELER


-1 Kg Ispanak


Köftesi Için:


-1 Su Bardagi Ince Bulgur

-1 Adet Sogan

-200 gr Yagsiz Kiyma

-1 Çorba Kasigi Un

-1/2 Çay Bardagi Sivi Yag

-1/2 Çorba Kasigi Margarin

-1 Adet Sogan

-1/2 Su Bardagi Su

-1 Çorba Kasigi Salça

-Tuz, Karabiber


Kizartmak Için

-Sivi Yag


YAPILIŞ TARİFİ



1-Ispanaklari bol suyla yikayalim.Suyunu süzdükten sonra saplarindan ayirdigimiz yapraklarini küçük küçük dograyalim.

2-Köfte için,ince bulguru bir kaba alalim.Üzerine sogani rendeleyelim.Kiymayi,tuzu ve karabiberi ilave edelim. Malzemeler özlesene ve bulgur eriyene dek yoguralim.Ardindan 1 çorba kasigi unu ilave edelim ve tekrar yoguralim. Elimizi hafifçe islatarak,bilye iriliginde köfteler yapalim.Köfteleri sivi yagda kizartalim.

3-Ayri bir tencereye sivi yagi ve margarini alip,kizdiralim.Küçük dogranmis sogani ilave edelim.Seffaflasana dek kavuralim.Ispanaklari ekleyelim.

4-Ispanaklar yumusayana dek tahta kasik yardimiyla sürekli çevirelim.

5-Yarim su bardagi suyu 1 çorba kasigi salçayla karistiralim.Tencereye aktaralim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayip,köfteleri ilave edelim. Hafifçe ateste pisirelim.Sicak olarak servis yapalim.








Köy Usulü Köfte


Mutfak: Türk
Süre: 60dk



MALZEMELER


-300 gr Kiyma

-400 gr Kabak

-50 gr Rendelenmis Parmezan Peyniri Veya Eski Kasar

-1 Sogan

-1 Yumurta

-1 Yumurta Sarisi

-2 Çorba Kasigi Galeta Unu

-Zetinyagi


YAPILIŞ TARİFİ



1-Kabaklari yikayip kaziyin.Sogani ayiklayin.Hepsini minik minik dogradiktan sonra tuzlu suda haslayin.

2-Süzdükten sonra bir de parmaklarinizla sikarak suyunu çikarin.Bir kaba koyup çatalla ezerek krema haline getirin.

3-Kiymayi, yumurtayi,yumurta sarisini,rendelenmis peyniri,2 çorba kasigi galeta ununu,tuz ve karabiberi ekleyin.Iyice karistirip,una buladiginiz parmaklarinizla orta boyda köfteler yapin.

4-Iyice kizdirdiginiz zeytinyaginda,her taraflari altin sarisi renk alincaya kadar kizartin.Hemen servis yapin.








Kuru Köfte


Mutfak: Türk


MALZEMELER


-Karabiber

-1 kg. köftelik kiyma

-1 tatli kasigi kimyon

-2 adet haslanmis patates

-1 adet kuru sogan

-1/2 demet maydanoz

-1 adet yumurta

-2 dilim bayat ekmek

-2 su bardagi sivi yag

-Tuz



YAPILIŞ TARİFİ


1-Kiyma, rendelenmis sogan, ufalanmis ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince dogranmis maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karistirip yogurun.

2-Köfte harcindan ceviz büyüklügünde parçalar alip, parmak seklinde yuvarlayin.

3-Köfteleri kizdirilmis sivi yagda kizartin. Kuru köfteleri soguk olarak servis yapin.









Kütahya Köftesi


Mutfak: Türk


MALZEMELER


-2 Çorba Kasigi Tarhana

-2 Çorba Kasigi Kiyma

-1 Çay Bardagi Bulgur

-1 Çay Kasigi Karabiber

-Yeterli Miktarda Tuz

-1 Tatli Kasigi Kirmizibiber

-1 Çay Kasigi Nane

-1 Çorba Kasigi Tereyagi

-1 Kase Yogurt


YAPILIŞ TARİFİ


1-Ön hazirlik olarak 2 çorba kasigi tarhanayi bir miktar ilik suyla islatin. Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardagi bulguru ekleyin. Bulgurlar sisene kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananin içine 2 çorba kasigi kiyma, 1 çay kasigi karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.


2-Malzemeleri yogurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket büyüklügünde parçalar alip, köfteler yapin. Tencereye 3 su bardagi sukoyun. Su kaynayinca köfteleri içine atin. Üzerine 1 kase yogurdu dökün.


3-1 çorba kasigi tereyagini tavada eritin. 1 tatli kasigi kirmizibiberi ve 1 çay kasigi naneyi içine atin. Karistirip köftelerin üzerine dökün.








Lahanali Köfte


Mutfak: Türk
Süre: 60 dk


MALZEMELER


LAHANA IÇIN


-3 Domates

-1 Sogan

-1 Tatli Kasigi Margarin

-400 gr Lahana

-150 ml Su

-150 gr Süt Kremasi

-Tuz


KOFTE IÇIN


-2 Dilim Bayat Ekmek

-Tuz

-1 Sogan

-500 gr Kiyma

-1 Tatli Kasigi Siviyag

-1 Yumurta

-1 Tatli Kasigi Hardal

-Kirmizi Tozbiber, Karabiber

-Kizartmalik Yag



YAPILIŞ TARİFİ


1-Lahanayi çok ince seritler halinde dograyin. Lahanayi tuzlu suda 20 dakika kadar haslayip suyunu süzün. Lahana için domateslerin kabuklarini soyup çekirdeklerini ayikladiktan sonra küçük küpler halinde dograyin. Sogani küp küp dograyin.

2-Margarini bir tavada eritip sogani kavurun. Lahanayi ekleyip kavurmaya devam edin. Süt kremasi ve suyu ekleyip kisik ateste 25 dakika kadar piskin. Tuzlayip domatesleri tavaya ekleyin.

3-Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarini kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin. Sogani küçük küpler halinde dograyin. Siviyagi bir tavada kizdirip sogani kavurun. Kiymayi bir kaseye alip ekmek içi, sogan ve yumurta ile yogurun. Hardal, tuz, karabiber ve kirmizi toz biber ile tatlandirin. 16 yuvarlak yassi köfte olusturun. Kizartmalik yagi bir tavada kizdirip köfteleri kizartin. Köfteleri lahana esliginde servis yapin.








Mercimek Köftesi


Mutfak: Türk


MALZEMELER


-1 Su Bardagi Ince Bulgur

-2 Su Bardagi Kirmizi Mercimek

-4 Su Bardagi Su

-2 Çay Kasigi Tuz

-2 Çay Kasigi Pul Biber

-5 Çay Kasigi Kimyon

-1 Demet Yesil Sogan

-1 Demet Maydanoz

-3 Çay Kasigi Salça

-2 Çorba Kasigi Margarin

-1 Sogan



YAPILIŞ TARİFİ


1-Kuru sogani yemeklik sogan gibi dograyip margarinlebiraz öldürelim. Içine salça ilave edip atesten indirelim. Diger tarafta mercimegi yikadiktan sonra dört su bardagi su ile haslayalim. Mercimekler sararip suyunu çektikten sonra atesten alip içine ince bulguru ilave ederek karistiralim.

2-Kapagini kapatip 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soganin yesil kisimlarini ince ince dograyip diger malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte seklinde biçimlendirerek servis yapalim. Dilerseniz servis tabagina aldiktan sonra üzerine yarim limon suyunu gezdirebilirsiniz.








Naneli Köfte


Mutfak: Türk


MALZEMELER


-1 Küçük Sogan

-2-3 Dilim Bayat Ekmek Içi

-1/2 Kg Kiyma

-2 ÇorbaKasigi Kurunane

-3 Çorba Kasigi Siviyag

-2 Çorba Kasigi Salça

-Yeterince Tuz



YAPILIŞ TARİFİ


1-Sogani rendeleyip islatilmis bayat ekmek içi, 1 çorba kasigi kuru nane, 1 çorba kasigi siviyag, tuz ve kiymayla birlikte yogurun.

2-Hazirladiginiz köfte harcindan minik toplar halinde köfteler hazirlayin. 2 çorba kasigi siviyagda salçayi ezin. Biraz su ekleyin. Su kaynayinca köfteleri ilave edin. Biraz daha su ekleyip 15-20 dakika pisirin.(tenceredeki su köfteleri örtecek kadar olmali) Üzerine kuru nane serpin ve sicak olarak servis yapin.









Patates Köftesi


Mutfak: Türk


MALZEMELER


-6 adet orta boy patates

-2 yemek kasigi nisasta

-3 adet yumurta (birinin akini ayirrn)

-3 kibrit kutusu kadar taze kasar

-3 kibrit kutusu orta yagli beyaz peynir

-Yeteri kadar tuz

-1 çay kasigi karabiber


Üzeri ve kizartmak için :

-Yeteri kadar sivi yag



YAPILIŞ TARİFİ



1-Patatesleri kabugu ile yikayip haslayin. Soyduktan sonra sogutup rendeleyin. Yumurtalari, tuzu, karabiberi ve nisastayi patateslere ekleyip hafifçe yogurun.

2-Yumurta büyüklügünde parçalar koparin. Elinize biraz nisasta bulayin, parmak uçlarinizi da nisastaya bulayip patates hamurunu düzlestirin. içine bir miktar kasar, beyaz peynir koyun. Nisasta serpilmis tepsiye yuvarlayin.

3-Yumurta akina sonra da galeta ununa bulayin. Kizgin yagda pembelesene kadar kizartin. Servis tabagina çikarip servise sunun.









Patatesli Içli Köfte


Mutfak: Türk
Süre: 90dk


MALZEMELER


Disi Için:


-3 Su Bardagi Ince Bulgur

-Yeterince Su

-1 Adet Yumurta

-1-1,5 Çay Bardagi Un

-Tuz


Içi Için:


-4 Adet Orta Boy Patates

-1 Adet Orta Boy Sogan

-1/2 Çay Bardagi Siviyag

-1 Demet Maydanoz

-Tuz, Karabiber

-1/2 Çay Kasigi Salça


Köftelerin Sosu Için:


-1/2 Çay Bardagi Sivi Yag

-1 Çorba Kasigi Salça(Biber Salçasi)

-Pul Biber



YAPILIŞ TARİFİ



1-Patatesleri haslayalim.Kabuklarini soyup rendeleyelim.Soganlari yemeklik dograyip, sivi yagda pembelestirelim.Salçayi ilave edip,bir dakika daha kavuralim.

2-Ardindan ,incecik dogranmis patatesleri ve maydanozu ilave edelim.Tuz ve biberini ayarlayarak atesten alalim.Daha sonra kullanmak üzere bekletelim.

3-Ince bulguru yeterince sicak su ile islatalim.(kisirlik bulgur islatir gibi).Bulgur sisince,içine unu,yumurtayi ve tuzu ,ilave ederek uzun süre yoguralim.

4-Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar koparip önce elimizi islatarak yuvarlayalim.Sonra isaret parmagimiz yardimiyla döndüre döndüre köftenin içini oyalim.Mümkün oldugunca ince oymaya özen gösterelim.Patatesli içten yeterince koyup, köftenin agiz kismini büzerek kapatalim (köftenin içine çok fazla patatesli harç doldurulmaz.yoksa piserken çatlar).

5-Bir tencereye yeterince su doldurup kaynatalim.Köfteleri kaynayan suya atip,5-6 dk haslayalim. Delikli kepçe ile çikartalim.

6-Köfteleri dilersek kizartalim.Sosu için,salçayi sivi yagda iki dk.kavuralim.Pul biber ilave ederek,atesten alalim.Bu sosu ,köftelerin üzerine gezdirerek servis yapalim.


Not: Bazi yörelerde;simit; adi verilen, çig köftelik bulgurdan daha ince ve daha kepekli olan bir bulgurla yapilir. Simit ile yapilirsa, içine un ve yumurta koyulmaz. Sadece soguk su ile yogrulur. Eger çig köftelik bulgurdan yapacaksaniz, tarifteki malzemeleri kullanin. Ancak, elinizde yeterince sekil almiyorsa biraz daha un ilave edin.











Patatesli Tepsi Köftesi


Mutfak: Türk
Süre: 60dk


MALZEMELER


Köfte Hamuru:

-750 gr Iki Defa Çekilmis Dana-Koyun Karisimi Kiyma

-2 Dilim Ekmek

-1 Yumurta Sarisi

-1 Orta Boy Sogan

-1 Demet Maydanoz(Ince Kiyilmis)

-Tuz, Karabiber

-Köfte Bahari


Diger Malzeme:


-1 Su Bardagi Ayçiçek Yagi

-500 gr(5 Adet Orta Boy)Patates(Kabuklari Soyulup,Yarim Santim Kalinliginda Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmis)

-1 Çorba Kasigi Un

-200 gr.(2 Orta Boy)Olgun Domates

Yada 1 Bardak Domates Suyu

-15 gr.(1 Çorba Kasigi)Tereyagi Yada Margarin

-4-5 Dal Dereotu(Ince Kiyilmis)


YAPILIŞ TARİFİ


1-Önce ekmeklerin kabuklarini alip,islatin.Sonra sikarak ufalayin.Karisik kiyma ,ekmek içi,yumurta sarisi,sogan, maydanoz,tuz,biber ve köftebaharini bir kaba koyun. Iyice yogurup,bu harçtan yuvarlak yassi köfteler yapin.

2-Çiçekyagini bir tavada kizartin.Patatesler pembelesmeden altin rengini alincaya kadar kizartin.Ayni yagda,çok az una buladiginiz köfteleri de hafifçe kizartarak bir tabaga alin.

3-Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sira olmak üzere dizin.Üzerine bir kasik yagla,bir tasim kaynatilmis domates suyunu dökün;üzerine dereotu serperek 175 derecelik firinda yaklasik 20-25 dk pisirin.Sicak olarak servis yapin.

13 yorum:

  • Adsız says:
    9 Temmuz 2008 16:11

    tarifleriniz hiçhoşuma gitmedi daha iyilerini yazarsanız sevinirim

  • Adsız says:
    28 Temmuz 2008 16:41

    senn için tarif mi yazcaklar allah alllah ya...

  • Adsız says:
    13 Eylül 2008 11:59

    kadınbudu dehşet oluyo deneyin bence çok lezeeetli oldu:)

  • Adsız says:
    30 Eylül 2008 17:35

    gökkusağı köftesini yapmak istedim ama sanırım malzemeler ve yapılışı biraz karışık yazılmış.sos pişecekmi ve su ilave edilecekmi bilemedim:)acemilik işte.yerdımcı olursanız denemek istiyorum bu tarifi

  • Adsız says:
    16 Ekim 2008 13:47

    hepsi çok güzel

  • Adsız says:
    31 Aralık 2008 15:35

    ya hepsı guzelde bunu ben erkek olarak cok guzel yaptım ama bayanlar bıraz zorlana bılır cunku netten tarıf alan kadından ne kofte beklersın ısteee ...DUNYANIN EN IYII USTASI BILE ERKEK . DEGIL MII.........

  • Adsız says:
    4 Ocak 2009 18:25

    sen nette olan kadınların kaç tanesinin peşinden koşuyon allah bilir ne bekleyerek kadınların içine düşüyosunuz acaba

  • Adsız says:
    20 Ocak 2009 14:27

    hepside birbirinden harika ellerinize sağlık

  • Adsız says:
    27 Şubat 2009 12:19

    hepsine ok de köy usulü köftenin içinde parmesan peynirinin işini anlayamadım biz sehirde bulamıyoz o peyniri yurdumun köylüsü nasıl bulmus hayret doğrusu galiba bu köylü italyada yasıyodu sonunda bu kanıya vardım...=)

  • Adsız says:
    10 Mart 2009 11:30

    aynı şey benim de aklıma geldi tulum dese amenna

  • Plazmatik Bilgiler says:
    2 Mayıs 2012 17:05

    Margarin yerine daha saglikli alternatifler öneririm...

  • şükran says:
    13 Mart 2013 00:23

    patatesli tepsi köftesi testi geçti tavsiye olunur

  • Adsız says:
    1 Nisan 2013 00:57

    köfte ve patatesi hiçbir yemege degişmem

Yorum Gönder

Followers