Pizza tarifleri







Ana Temel Pizza Tarifi Hamuru


MALZEMELER



4 Su Bardagi Un
1 Küp Yas Maya
4 Çorba Kasigi Zeytinyagi
2 Tatli Kasigi Tuz



YAPILIŞ TARİFİ


Mayayi ufalayin. Büyük bir kasede un ve mayayi karistirin. Yarim su bardagi kadar ilik su, yag ve tuz ilave edin. Karisimi pütürsüz ve ellere yapismayan bir hamur elde edinceye kadar yogurun. Dilerseniz yogurma yapismayan bir hamur elde edinceye kadar yogurun. Dilerseniz yogurma islemi için mikser de kullanabilirsiniz. Hamurun üzerini bir bezle örterek ilik bir ortamda 1 saat kadar dinlendirin. Iki firin tepsisini yaglayip üzerine un serpin. Firini 225 dereceye ayarlayip önceden isitin. Hamuru tepsilere yayin.Hamurlari dilediginiz iç malzeme ile donatip firina verin. 25 dakika kadar pisirin.









Büyük Pizza


Süre: 40dk



MALZEMELER



2 Su Bardagi Un
1 Tatli Kasigi Kuru Maya
30 gr Margarin
1 Su Bardagi Süt
1 Çorba Kasigi Sivi Yag
1/2 Su Bardagi Domates Sosu
2 Su Bardagi Rendelenmis Kasarpeyniri
1 Adet Domates
1 Su Bardagi Suyu Süzülmüs Misir
1 Su Bardagi Ince Kiyilmis Jambon veya Salam



YAPILIŞ TARİFİ



Firini 220 dereceye ayarlayin. Büyük bir firin tepsisini hazirlayin. Unu ve tuzu eleyin. Margarini küp küp kesip ilave edin. Bu arada mayayi, sekerli ilik suyun içinde eritip, bir süre kabarmasini bekledikten sonra karisima ilave edin.Yogurarak yagi hamura yedirin. Sütü ilave edin. Gerekirse yine süt ekleyerek yumusak bir hamur elde edene dek yogurun. Tepsinin üzerinde 34 cm çapinda yuvarlak olusturacak sekilde açin. Hamurun üzerini zeytinyagiyla yaglayin. Daha sonra domates sosu sürün. Üzerine de domates dilimlerini yerlestirin. Misir ve jambon parçalarini serpistererek 20-25 dakika kadar pisirin. Üçgen dilimlere ayirip, servis yapin.










Ikili Pizza


Süre: 60dk


MALZEMELER


HAMUR MALZEMESI


2 Su Bardagi Un
1 Tatli Kasigi Kuru Maya
30 gr Margarin
1 Su Bardagi Süt
1 Çorba Kasigi Sivi Yag


KIYMALI MALZEME


1 Patlican
1 Kirmizi Dolmalik Biber
3 Dis Sarmisak
1 Arpacik Sogan
250 gr Kiyma
Tuz, Karabiber, Kirmizi Toz Biber
6 Kahve Fincani Kasar Peyniri Rendesi
2 Çorba Kasigi Siviyag


HAWAI USULU


1/2 Ananas
3 Kereviz
1 Çorba Kasigi Siviyag
Tuz, Karabiber
150 gr Haslanmis Tavuk Gögsü
7 Kahve Fincani Kasar Peyniri Rendesi
400 gr Küp Dogranmis Domates



YAPILIŞ TARİFİ



Kiymali malzeme Için patlacani küçük küpler halinde dograyin. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayiklayip ince dilimler halinde dograyin. Sarmisagi soyup kiyin. Arpacik soganini halkalar halinde dograyin. Patlicanin suyunu süzün. 1 çorba kasigi yagi kizdirip sogan ve sarmisagi kavurun. Kiymayi ekleyip iyice kavurun.Tuz, karabiber ve kirmizi toz biberle tatlandirin. Kalan yagi kizdirip patlacani kizartin. Hawai usulü malzeme için ananasi soyup ikiye bölün. Ananasi sekize bölün. Kerevizi dilimleyin. Yagi kizdirip kerevizi kavurun. Haslanmis tavuk gögsünü ikiye bölün.Küp dogranmis domatesi hamurun üzerine yayin. Kiymali karisimi hamurun yarisina yayin. Patlican ve biberi ekleyip rendelenmis peyniri serpin. Hamurun ikinci yarisina kasar peynirinin yarisini serpip tavuk gögsü, kereviz ve ananasi yerlestirin. Kalan kasar peynirini üzerine serpin. Firini 225 dereceye ayarlayip isitin. Pizzayi firinin alt bölmesinde 25 dakika pisirin.










Karisik Pizza


Süre: 60 dk


MALZEMELER



HAMUR MALZEMESI


2 Su Bardagi Un
1 Tatli Kasigi Kuru Maya
30 gr Margarin
1 Su Bardagi Süt
1 Çorba Kasigi SiviYag


PEYNIRLI MALZEME


200 gr Küp Dogranmis Domates
Tuz, Karabiber
3 Domates
2 Çorba Kasigi Kekik
80 gr Siyah Çekirdek
Feslegen
300 gr Kasar Peyniri


KARIDESLI MALZEME


1 Limon
200 gr Karides
300 gr Kabak
4 Çorba Kasigi Zeytinyagi
1 Yumurta
1-2 çorba Kasigi Sirke, Tuz, Karabiber
1 Enginar (hazir ürün, konserve)
6 Kahve Fincani Rendelenmis Kasar Peyniri



YAPILIŞ TARİFİ


Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayikladiktan sonra ince dilimler halinde dograyin. Peynirinin üçte birini küp küp halinde dograyin.Kalani rendeleyin. Rendelenmis peynirin yarisini, küp küp dogradiginiz peynir ile karistirin. Karidesli malzeme için limonun kabugunu rendeleyip suyunu sikin. Suyun yarisini karideslerin üzerine dökün.Kabagi ince dilimler halinde dograyin. Yagi kizdirip kabaklari kizartin.Sirkeyi ekleyin, Enginari ikiye veya dörde bölün. Süt kremasini yumurtayla çirpin. Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandirin. Hamurun yarisina süt kremali karisimin üçte birini sürün. Karides, kabak ve enginari üzerine yerlestirin. Kalan süt kremali karisimi üzerine dökün.Dogranmis domatesi hamurun kalan yarisina yayin. Peynirli karisimi,dilimlediginiz domatesleri ve zeytinleri ekleyin. Baharatlari serpip peyniri ilave edin. Firini 225 dereceye ayarlayip isitin. Pizzayi firinin alt bölmesinde 25 dakika pisirin.










Kolay Pizza


Mutfak: Balkan


MALZEMELER


12 Dilim Kepek Ekmegi
200 gr Yagsiz Dana Kiyma
200 gr Mantar
2 Sivribiber
1 Sogan
1 Iri Domates
3-4 Dis Sarimsak
1 Çorba Kasigi Tereyagi
12 Çorba Kasigi Rendelenmis Kasarpeyniri
Tuz, Karabiber, Kekik


YAPILIŞ TARİFİ


Sogani ince ince dograyin, sarimsaklari ezin. Biberleri halka halka dilimleyin. Teflon tavada tereyagini eritip sogan, sarimsak ve biberleri kavurun.Mantarlari dilimleyip tavaya ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kiymayi ilave edip karistirarak kavrmaya devam edin.Kiyma iyice kavrulunca rendelenmis domates, karabiber, kekik, tuz serpin. Domates suyunu çekinceye kadar pisirin. Kepek ekmeklerini firin tepsisine dizin.Hazirladiginiz kiymali karisimi ekmeklerin üzerine paylastirin. Herbir dilimin üzerine birer çorba kasigi kasarpeyniri rendesi serpip orta isili firinda peynir eriyinceye kadar pisirin.Sicak olarak servis yapin.









Mantarli Pizza


Süre: 45 dk


MALZEMELER



HAMUR MALZEMESI


2 Su Bardagi Un
1 Tatli Kasigi Kuru Maya
30 gr Margarin
1 Su Bardagi Süt
1 ÇorbaKasigi SiviYag
100 gr Rendelenmis Kasar Peyniri
1/2 Kg Mantar
1 Adet Limon
Yeteri Kadar Tuz, Karabiber
Zeytinyagi



YAPILIŞ TARİFİ



Mantarlar güzelce yikandiktan sonra dilimler halinde dogranarak kararmamalari için limonlu suya konur. Pizza hamuru elle 0.5 cm kalinliginda açilip, yaglanmis bir tepsiye yayilir. Üstüne mantar dilimleri düzenli bir sekilde yerlestirilir. Peynir, tuz ve karabiberi serpilir. Gezdirerek zeytinyagi dökülür ve önceden 180 derece kizdirilmis firina sürülür. Yaklasik 30-35 dakika firinda pisirilir. Pizzanin üstü ve kenarlari nar gibi kizarinca firindan çikarilir ve bekletmeden servis yapilir.









Meyveli Pizza


Süre: 40 dk


MALZEMELER



HAMUR IÇIN


Bir Miktar Yag
3 Yumurta
50 gr Acibadem Bisküvisi
1 Kahve Fincani Margarin
1,5 Kahve Fincani Tozseker
Bir Tutam Tuz
Portakal Kabugu Rendesi
1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
2,5 Kahve Fincani Un

IÇ MALZEME

250 gr Çilek veya Bögürtlen
1 Çorba Kasigi Pudra Sekeri
1-2 Çorba Kasigi Çilek Likörü
300 gr Seftali
250 gr Üzüm
50 gr Beyaz Çikolata
1 Paket Vanilya
2 Çorba Kasigi Kiyilmis Çam Fistigi
300 gr Krem Santi



YAPILIŞ TARİFİ



Firini 200 dereceye ayarlayip önceden isitin, 8 küçük tartölet kalibini yaglayin. Bisküvileri ufalayin. Yumurtalarin aklari ile sarilarini ayirin. Yumurta sarisi, margarin, seker ve tuz çirpin. Portakal kabugu, kabartma tozu ve unu ekleyip karistirin. Yumurta aklarini köpük halini alincaya kadar çirpin.Yumurta aklarini ve ufalanmis bisküviyi unlu karisima ekleyin. Hamuru tartölet kaliplarina paylastirin. Firina verip 12 dakika pisirin. Tartöletleri bozulmamalarina dikkat ederek kaliplardan çikarin.Bu arada çilegi, pudrasekeri ve çilek likörü ile püre haline getirin. Seftaliyi dilimleyin. Üzümleri yikayip saplarini ayiklayin. Çikolatayi rendenin iri tarafi ile rendeleyin.Hamurlarin üzerine çilekli püreyi sürün. Kenarlarindan bosluk birakin. Seftali ve üzümleri karisimin üzerine yerlestirin. Rendelenmis çikolatayi ve çam fistigini serpin. Vanilyayi krem santiye ilave edip karistirin. Meyveli pizzayi krem santi esliginde servis yapin.










Sucuklu Pizza


MALZEMELER


1 kangal sucuk
3 su bardagi un
1 tatli kasigi kuru maya
1 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi tuz
3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri



YAPILIŞ TARİFİ


Mayayi ilik bir bardak suda ezin. lçine bir tatli kasigi seker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasini açin. Içerisine tuz, bir fincan zeytinyagi ve sulandirdiginiz mayayi ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun. Hamuru ilik bir yerde iyice kabarana kadar bekletin.Mayalanma isi bitince yumurtadan büyük parçalar koparip, merdane yardimi ile yarim santim kalinliginda açin. Üzerine zeytinyagi sürün.Açtiginiz hamur üzerine halka halka dogranmis sucuklari dizin.Ufak dogradiginiz domatesi, biberi serpistirin. Kasar peyniri de rendeleyerek üzerlerine ekleyin. Yaglanmis tepsiye koyup yarim saat kadar dinlendirin. Sonra firinda pisirip sicak olarak servise sunun.










Teflon Tava Pizzasi


Süre: 30dk


MALZEMELER


2 Yufka
1 Çay Bardagi Süt
1 Yumurta
1 Orta Boy Sosis
100 gr Sucuk
100 gr Kasar Peyniri Rendesi
1 Adet Domates
1 Çorba Kasigi Kekik
1 Dis Sarmisak
1 Tatli Kasigi Siviyag



YAPILIŞ TARİFİ



Süt ve yumurtayi çirpin. Yagladiginiz teflon tavaya, kenarlari disariya tasacak sekilde bir yufkayi parçalayarak yerlestirin. Yufkanin aralarina sütlü karisimi yayin. Diger yufkanin yarisini da ayni sekilde tavaya yerlestirin. Sucuk ve sosisi ince ince dilimleyip yufkalarin üzerine ekleyin. Domatesin kabuklarini soyup küp seklinde kesin ve ezilmis sarmisakla birlikte sosis ve sucuklarin üzerine dökün. Kekik ve rendelenmis kasar peyniri serpin.Kalan yufkayi da sütlü karisimla birlikte tavaya yerlestirin. Tavanin disina tasan yufkalari bohça seklinde pizzanin üzerine kapatin. Tavanin üzerini bir kapakla kapatip hafif atesli ocakta alti kizarincaya kadar pisirin. Kapak yardimiyle ters yüz ederek diger tarafini da pisirin.Sicak olarak servis yapin.










Yufkali Pizza


Süre: 40 dk


MALZEMELER



3 Adet Yufka
3 Adet Yumurta
2 Su Bardagi Süt
1/2 Çay Bardagi Sivi Yag
1 Çorba Kasigi Yogurt
1 Çorba Kasigi Ketçap
4 Adet Sosis
2 Çorba Kasigi Misir
1 Tatli Kasigi Kekik
1 Paket Dil Peyniri



YAPILIŞ TARİFİ



Tepsiyi hafifçe yaglayin. Ilk yufkayi tepsiye, kenarlari disarida kalacak sekilde yerlestirin. Diger yufkalari elinizle parçalayin. Tepsiye aktarin.Bir kapta iki adet yumurtayi ve 1 yumurtanin akini, 2 su bardagi sütü, yarim çay bardagi sivi yag ve 1 çorba kasigi yogurdu iyice karistirin.Karisimin yarisini parçalanmis yufkalarin üzerine gezdirin. Disarida kalan yufkanin kenarlarini ortada birlestirin. Yogurtlu karisimin içine 1 çorba kasigi ketçabi ekleyin. Hazirladiginiz bu karisimi yufkanin üzerine dökün. Sosis dilimlerini dizin. Misir ve kekigi serpin. Ince dilimler halinde kestiginiz dil peynirini sosislerin üzerine yerlestirin. Orta isili firinda dil peynirinin üzeri kizarana dek pisirin.









Yumusak Pizza


Süre: 30dk


MALZEMELER



250 gr Un
50 gr Margarin
3/4 Su Bardagi Ilik Su

üzerine


100 gr Kasar veya Dil Peyniri
8 Dilim sucuk
2 Adet Domates
1 Çorba Kasigi Feslegen veya Kekik
5 Adet Ziyah Zeytin
3 Adet Yesil Biber



YAPILIŞ TARİFİ



Un ile oda sicakligindaki margarini çabuk hareketlerle yogurun. Kirinti kirinti bir kivam aldiginda, ilik suyu yavas yavas ekleyin. Oldukça sert bir hamur elde edin. Hamuru yuvarlak bir beze yapip unlayin. Temiz bir kurulama bezine sararak bekletin. 30 dakika dinlendirdikten sonra açarak, hafifçe yaglanmis bir pay kalibina yerlestirin. Kenarlarini parmaklarinizla bastirarak tepsinin kenarlarina dogru yükseltin. 200 dereceli firinda 20 dakika pisirin. Bu arada domatesleri halka halka dograyin. Hamurun üstüne yerlestirip,feslegeni serpin. Kasar veya dil peynirini, sucuklari da yerlestirip, pizzayi tekrar firina sürün. Üst malzeme çok hafif pisecek kadar firinda tutup çikarin.

23 yorum:

  • Adsız says:
    13 Temmuz 2008 08:17

    en doğru tarif bu nedenmi ? malzemeler hele hele sucuk çabuk pişer en arka konulmalı

  • Adsız says:
    2 Ağustos 2008 13:04

    süper bi tarif hemen uyguluyorum :)

  • Adsız says:
    28 Ağustos 2008 13:32

    çok güzel bi tarif (beautiful):):):):):):):):):):):)

  • Unknown says:
    3 Eylül 2008 17:53

    hepsi güzel hepsiiiiiiiiiii :)

  • Adsız says:
    5 Eylül 2008 14:28

    hepsi çok tatlı yaa

  • Adsız says:
    4 Ekim 2008 16:44

    Bilmiyorum Ama dnemeyi çok istiyorum....Ya beceremezsemmmm !!!!!!!

  • Adsız says:
    5 Ekim 2008 16:39

    pizza çok seviyorum ama arnavut biberi hiçbi tarifte yok??

  • Adsız says:
    6 Ekim 2008 12:18

    bende deneyecegim

  • Adsız says:
    19 Ekim 2008 17:46

    hepsi süper denemek te fayda var...

  • Adsız says:
    24 Ekim 2008 10:38

    hepsi harika tarifler;..........

  • Adsız says:
    13 Aralık 2008 22:25

    hepsi denenmeye değer..

  • Adsız says:
    28 Aralık 2008 22:20

    denedim çok iğrenç oldu birdaha yapmayacağım bu malzemelerin tamamı kaça mal olur haberin var mı??? krizden haberin yok!!!herhalde!!!

  • Adsız says:
    30 Ocak 2009 16:27

    bencede süper çok güzel salk sen beğenmediysen biz beğendik oruspu

  • Adsız says:
    31 Ocak 2009 18:21

    bu tarifleri yazdım ve de 7aptım lezizdi

  • Adsız says:
    9 Şubat 2009 23:48

    begeneyen arkadaşım, herşeyden önce herkesin damak tadı farklıdır, diger bir şeyde bakalım sen malzemeleri iyi kullanarak kendinden bir şey katabildin mi kısaca biraz da kendi becerini sorgula

  • Adsız says:
    7 Mart 2009 22:17

    çok güzel tariffler..

  • Adsız says:
    4 Nisan 2009 18:18

    hımmm ne güzel olmuş bizzam yapın arkadaşlar ben yaptım

  • Adsız says:
    26 Haziran 2009 21:15

    holleyyy harika bi tariff wee kolayy

  • Adsız says:
    21 Temmuz 2009 17:27

    süfer

  • farklı dünyalar says:
    6 Mart 2010 23:54

    güzel ve lezzetli pizza tarifleri gibi inşallah bende iyi birşeyler çıkartırım ortaya :D

  • Adsız says:
    1 Haziran 2010 15:07

    ben şermin uysal

    bence hepsi çok güzeldi özelikle yufkalı pizza annem yaptı çok güzeldi

  • Nimet Yılmaz says:
    2 Haziran 2010 02:15

    merhaba ben de denedim bu pizza tariflerinden gerçekten harika oluyor ellerinize sağlık. ben bir de kotanyi baharatlarının pizza karışımını kullandım harika oluyor. mutlaka deneyin bu tarifleri gerçekten harika :)

  • selin says:
    19 Ocak 2013 13:57

    pizza dışarıda çok pahalı ögrenci olan bizler için en uygunu evde yapmak

Yorum Gönder

Followers