Malzemeler:
1 kg karışık kıyma
1 adet soğan
4 dilim ıslatılıp suyu sıkılmış bayat ekmek
4 adet yumurta
1 su bardağı bezelye
3 çorba kaşığı salça
1 adet havuç
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber, kekik
2 adet yufka
Üzeri için
2 adet kırmızı közlenmiş biber
Yapılışı:
Kıymaya ekmek içini ufalayın. Soğanı rendeleyin, tuzu, karabiberi serpin, yumurtalardan birini kırıp, yoğurun. Sonra yağladığımız tepsiye bastırarak açın. Bir bardak kalınlığına insin. Katı olarak haşladığımız yumurtanın birini, uzunlamasına bölerek ortasına dizin. Haşladığınız küçük küçük doğranmış havuçları, konserve veya derin dondurucularda sakladığımız bezelyeyi haşlayarak yumurtanın yanlarına özenle yerleştirin. Üstten toplayıp rulo haline getirin.Yufkaya sarın. Bu arada margarin fırın tepsisinde erisin. Yufkaya sarılan ruloyu ek yerini alta getirerek tepsiye yerleştirin. Geri kalan bir yumurtayı çırpın, yufkaların üzerine güzelce sürüp, çörek otu serpin, orta ateşteki fırına koyun. Yarım saat kızarsın... Pişince bir servis tepsisine alıp soğumaya bırakın. Közlenmiş ve küp doğranmiş kırmızı biberleri tabağa koyun, servis edin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder