Malzemeler (6 kişilik):
400 gram tavuk göğüs eti
1 adet soğan
1 çay bardağı bezelye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su b ardağı pirinç
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet yufka
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Tavuk etinin üzerine 2 bardak su ekleyip 25 dakika pişirin. Suyunu süzün, tavuk etlerini didikleyip hazırlayın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin üzerine rendelenmiş soğanı ve pirinci koyup kavurun. Küp şeklinde doğranmış havucu ve bezelyeleri de ekleyip üzerine tavuk suyunu koyun. Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Fırın tepsisinin içine yufkaları yerleştirip üzerine az pişen tavuklu pilavı koyun. Kenarları sakmış olan yufkaları üzerine kapatın. Yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıp üzerine sürün. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Dilimleyip sıcak sıcak servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
görüntüsü bile iştah açıyor