Malzemeler (6 kişilik):
2 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
2 adet soğan
4 su bardağı su
2 adet sivri biber
Köftesi için.
300 gram kıyma
Tuz, karabiber
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı:
Köfteyi yapmak için kıyma, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu bir kabın içinde yoğurun. Bu karışımdan küçük köfteler yapın ve fırın tepsisine koyup 10 dakika pişin. Bu arada akşamdan ıslatılmış nohudun suyunu süzün. Tencereye tereyağı koyup rendelenmiş soğanları 3 dakika kavurun. Salça, sivri biber, nohudu içine ilave edip suyunu üzerine ekleyin ve kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Düdüklü tencerede çok daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Nohutlar biraz pişince içine az pişmiş köfteleri koyup pişirmeye devam edin. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. Bu şekilde yapılan nohut yemeği, besleyici ve çok lezzetli oluyor.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder