Çorbaya geçmeden önce, sebze suyunu hazırlayarak işe başlamak lazım. Çorbaya duru su da ekliyebilirsiniz fakat hem lezzet hem de vitamin bakımından sebze suyuyla duru su arasında fark olduğunu söyliyeyim.
Sebze Suyu
Malzemeler:
6 su bardağı sebze suyu için
1 cup = 250 ml.'lik su bardağı
1 adet pırasa; 2-3 parçaya kesilmiş
1 adet kuru soğan; soyulup, iki parçaya kesilmiş
1 adet havuç; soyulup, 2 parçaya bölünmüş
10 adet mantar; iri iri dilimlenmiş
1 adet kereviz sapı; 2-3 parçaya bölünmüş (kereviz sapı bulamazsanız, kerevizin kendisini kullanabilirsiniz.)
Yarım demet maydanoz
10 adet tane karabiber
1 adet defne yaprağı
7 su bardağı su
Tarifi:
Genişçe bir tencerenin içine hazırladığınız bütün malzemeleri koyun. Üzerine suyu ekleyin. Kaynayana kadar hızlı, daha sonra kısık ateşte 2 saat pişirin. Süzdürün ve çorbalarınızda pilavlarınızda kullanın. İki renkli çorba yapmak için ocağın üstüne iki ayrı tencere koyun ve iki çorbayı da aynı anda hazırlamaya başlayın. Çorbalarınız hazır olunca bir kepçe sarı çorbadan, bir kepçe kırmızı çorbadan alın ve kasenin içine aynı anda çorbaları dökün. Kıvamları aynı olduğu için birbirine karışmadan duracaktır.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder