Malzemeler:
Hamuru için:
4 dolu yemek kaşığı yoğurt (1 su bardağı)
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Ispanaklı iç için:
1 paket dondurulmuş ıspanak (450 gr.) - taze de kullanabilirsiniz, ayıklanmış hali bu miktara denk olsun.
3 orta boy kuru soğan (dondurulmuş da olur 1/2 paket superfresh)
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon
(isterseniz ufalanmış beyaz peynir de ekleyebilirsiniz.)
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Ispanaklı içi hazırlamak için zeytinyağını kızdırıp ince kıyılmış soğanları kavurun. Ispanakları ilave edip suyunu salana ve çekene kadar kavurduktan sonra tuz, karabiber ve kimyon ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Karışımı 4 eşit parçaya bölün.
Hamur için yoğurt, zeytinyağı, tuz ve yumurta akını hamur yoğuracağınız kaba alıp tel çırpıcı ile karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Elastik, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. 10 dakika dinlendirip hamuru rulo yapın. 4 eşit parçaya bölün.
Her parçayı merdaneyle tabak büyüklüğünde çok kalın olmayacak şekilde açın. Açtığınız hamurların ortasına ıspanaklı içten koyup yayın, hamurun kenarlarını ortaya doğru kıvırın ve uçlarını büzerek resimdeki gibi pide şekli verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını sürerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 30-40 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine temiz bir bez örterek servise kadar dinlendirin.
Ispanaklı yerine peynirli, kıymalı, yumurtalı, istediğiniz iç malzemeyle yapabilirsiniz bu tarifi.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder