Kabak Ekşisi

Mutfak: Baska
Süre:

MALZEMELER

6 Adet Kabak
6 Adet Sivri Biber
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Adet Sogan
100 gr Kiyma
Bir Çorba Kasigi Salça
2 Çorba Kasigi Pirinç
1 Tatli Kasigi Erik Eksisi
1 Tatli Kasigi Pekmez
1 Dal Maydanoz
Bir Miktar Su

YAPILIŞ TARİFİ

Kabak ve biberlerin içini çikarin. Sivi yagda kizartin. Margarini tencereye alip, eritin. Yemeklik dogradiginiz sogan ve kiymayi tencereye alip, kavurun. Salça ve yikanmis pirinci de koyup, kavurmaya devam edin. Hazirladiginiz harci baska bir tencerede kaynatin. Içine pekmezi ve erik eksisini ilave edin. Bir tutam karabiber ve kiyilmis maydanoz ekleyip, kaynatin. Hazirladiginiz harci,kizarmis kabak ve biberlerin içine doldurun. Kalan salça ve suyu karistirip, yemegin üzerine dökün. 10-15 dk daha pisirip, servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers