Papaz Yahnisi

Mutfak: Türk

Süre: 40 dk

MALZEMELER

Yarim kg kuzu eti

Yarim kg arpacik sogani

2 bas sarimsak

3 çorba kasigi tereyagi ya da margarin

Yarim çay bardagi sirke

5 su bardagi sicak su

1 tatli kasigi tarçin

1 tatli kasigi yenibahar

1 tatli kasigi kimyon

1 paket et suyu tableti


YAPILIŞ TARİFİ

Tencereye tereyagini alip eritelim.Kusbasi eti yagin içine ilave edelim. Etler suyunu çekene kadar karistiralim ve kavuralim. Bu arada arpacik soganlari ve sarimsaklari soyup bekletelim. Etler suyunu iyice çektiginde soganlari ve sarimsaklari tencereye ilave edelim dogramadan bütün olarak. Üzerine tuzunu, kimyonunu, tarçinini, yenibaharini ve sirkesini ilave edip 5 dakika daha kavuralim. Daha sonra sicak suyu ve et suyunu tencereye ekleyelim. Tencerenin kapagini kapatip kisik ateste yemegimizi pisirelim. Üzerine kirmizi biber serperek servis yapalim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers