Pasta Puttanesca

MALZEMELER:

* 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
* 1 büyük doğranmış kırmızı soğan
* 100 gr doğranmış Ançüez Filetosu
* Bir kırmızı biber
* 2 Diş Sarmısak
* 400 gram doğranmış domates
* 2 Çorba kaşığı domates püresi
* 225 gr. spaghetti
* 50 gr. doğranmış siyah zeytin
* 50. gr doğranmış yeşil zeytin
* Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

1- Bir tavada yağı ısıtın ve soğan, ançüez ve kırmızı biberi yumuşayana kadar 10 dakika pişirin. Sarmısağı ilave edin ve yarım dakika daha pişirin. Domates ve domates püresini ekleyin ve kaynayana kadar pişirin. Ardından ateşi kısın ve kaynama noktasının altında 10-12 dakika kadar daha sosu pişirmeye devam edin.

2- Diğer yandan, hafif tuzlu suyu bir tencerede kaynatın. Makarnayı ekleyin ve 8-10 dakika kadar pişirin. Makarananın yumuşamasına ama ısırırken yine hafifçe sert kıvamda olmasına dikkat edin.

3- Sosa zeytinleri ekleyin ve kaynama noktasının altında 2-3 dakika daha pişirin.

4- Makarnayı güzelce süzün ve sosla güzelce karıştırın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers