Portakallı Kereviz Dolması

Malzemeler:

4 adet iri kereviz
3 adet kuru soğan
2 orta boy havuç
2 orta boy patates
1 kutu konserve bezelye
2 kesme şeker
2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı portakal suyu
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Kerevizleri yıkayıp soyduktan sonra enlemesine ikiye bölün. Ortalarını bir bıçakla çok derinleştirmeden oyup tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın. Çok yumuşamasın. Haşlama suyundan bir su bardağı ayırıp kalanını süzün.

Başka bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın, ince kıyılmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Küp küp kesilmiş patates ve havuçları da ilave ederek patatesler hafif saydamlaşana kadar kavurun.

Daha sonra konserve bezelyeyi ilave edin, bezelyeleri ezmemeye dikkat ederek patates ve havuçlar hafif yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

Haşladığınız kerevizleri geniş ve sığ bir tencereye alın, ortalarını bezelyeli karışımla doldurun.

Ayırdığınız bir su bardağı haşlama suyu ve 1 su bardağı portakal suyunu üzerlerine gezdirin, kesme şeker, tuz ve karabiber ilave edip kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak pişirin.

NOT: Ilık ya da soğuk servis yapmanızı öneririm. Servis tabaklarına alıp birer kaşık suyundan üzerine gezdirin ve dilerseniz kıyılmış dereotuyla süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers