MALZEMELER:
4 adet kuşbaşı doğranmış ayva
1 su bardağı kırmızı şarap
2 dolu yemek kaşığı toz þeker
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı toz muskat
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı fesleğen
YAPILIŞI:
Doğranmış ayvaları bir tencereye alıp üzerine kırmızı şarap ve toz şekeri ilave edin. Defne yaprağı ve baharatları da ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika kısık ateşte pişirin. Bu karışımı birkaç saat oda sıcaklığında bekletin. (aslında en güzeli bir gün) Daha sonra yüksek ateşte suyunu iyice çekip reçel kıvamına gelene kadar pişirin. İçindeki defne yapraklarını alıp servis tabağına birer kaşık aktarın, üzerine kendi sosundan dökün ve istediğiniz bir çeşit dondurma ile servis yapın. O kadar güzel oluyor ki, tadına doyamayacaksınız. Hafif mayhoş ve tatlı. Ayva ile süper bir uyum sağlıyor. Sosu da bir o kadar lezzetli.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder