Sebze güveç

Malzemeler:(4 kişilik)

1 adet soğan
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet biber
2 adet domates
10 adet taze fasulye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, pulbiber

Sebze güveç Tarifi:

Soğanı piyazlık doğrayın. Patlıcanı alacalı olarak soyun. Kabak, patlıcan, biber ve kabuğu soyulmuş domatesi küp biçiminde doğrayın. Taze fasulyeyi küçük küçük doğrayın. Sebzeleri tuz, zeytinyağı ve pulbiberle karıştırın. Güveçlere paylaştırın. Sebzelerin kararmamasını istiyorsanız üzerine alüminyum folyo örtün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers