Truff

Malzemeler

Kek (yaklaşık 250 gr.)
1 paket sıvı krema (200 gr.)
100 gr. bitter çikolata
100 gr. sütlü çikolata
süslemek için; dövülmüş Antep fıstığı

Yapılışı

Krema tencerede kaynatılır. Daha sonra ocak kapatılır ve içine ufak parçalar halinde kırılmış bitter çikolata ilave edilir. Çikolata karıştırılarak kremanın sıcaklığıyla erimesi sağlanır. Bu karışıma kek, ufalanarak ilave edilip güzelce harmanlanır. Buzdolabında iki saat bekletildikten sonra yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekil verilerek dizilir. Şekil verildikten sonra da iki saat buzdolabında bekletilir. Sütlü çikolata (isterseniz yine bitter çikolata kullanabilirsiniz) benmari usulü eritilir. Donmuş truffların üzeri bu çikolata ile kaplanır ve üzerleri dövülmüş Antep fıstığı ile süslenir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Arzuya göre truffların içine hindistan cevizi, dövülmüş fındık/ceviz, file badem vs. ilave edebilirsiniz ya da dışını bunlardan herhangi biri ile kaplayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers