Malzemeler:
Yarım Su Bardağı Balık Suyu
1 Kereviz (doğranmış)
400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı)
200 gr Dömi-glas sos ( 1 su bardağı)
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 doğranmış kereviz
1 Çay Kaşığı Tuz
Baharat torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Sap Kekik Otu
1 Defne Yaprağı
HAZIRLANIŞI :
Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur. Aslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu ve birkaç çorba kaşığı dana salçası ile hazırlanır.Aşağıda verilen tarif aslından daha ekonomiktir.
Orta boy derince bir kapta, orta ateşte tereyağı eritiniz. Köpükleri çökünce, soğan, havuç, kereviz ve baharat torbasını ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi hafiflettikten sonra, arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz. Balık suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Şarabı, dömi-glas sosu, tuzu ve biberi de ekledikten sonra, sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız. Kabı ateşten alınız. Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder