Çerkez Hıçını ( Etli )

Malzemeler

Hamuru
1 kg ince kıyılmış kıyma (dana-koyun)
2 küçük soğan
2 baş sarımsak
Kimyon, karabiber, pul biber, Kekik
2 bardak su
1 yemek kaşığı tereyağı
3 bardak su
Tuz
Alabildiği kadar un

Yapılışı

Hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur, dinlenmeye bırakılır. İç malzemesi; kare doğranmış soğan, ince kıyılmış sarımsak, kıyma, baharatlar, tuz, yağ ve su yoğrulup bir kenara alınır. Hamur İkiye ayrılır. Bir parçası diğerinden daha büyükçe alınır. Büyük parça tepsinin altına yerleştirilip kenarlara taşırılır. İçine iç malzemesi yayık. Diğer küçük parça hamur da aynı şekilde açılır ve kıymalı karışımın üzerine yerleştirilir. Taşan kenarlarla üzerine yerleştirilen hamurlar düzgün bir şekilde birbirine yapıştırılır. 200 derece ısıtılmış fırına sürülür. Hamur kabarmaya başlayınca ortası bir bıçak yardımıyla delinir ve üzerine bir miktar yağ sürülür. İyice kızarınca sıcak servis yapılır.afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers