Malzemeler: (5 kişilik)
Kuru incir 15 adet
Toz şeker 1,5 su bardağı
Su 1,5 su bardağı
Ceviz içi 1 kahve fincanı
Fındık 1 kahve fincanı
Şamfıstık 1 kahve fincanı
Kuru üzüm 1 kahve fincanı
YAPILIŞI:
1. Kuru incirlerin saplarını kesip iyice yıkayın. 1,5 su bardağı suda aynı ölçüde toz şekeri koyulaşıncaya kadar kaynatın.
2. İncirleri bir tepsiye yanyana dizin. Ortalarını çukurlaştırıp ceviz, üzüm ve fındık karışımını doldurun. Üzerine önceden hazırladığınız şerbeti gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra taze krema ve nar tanesi ile süsleyip servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder