İtalyan Balık Yahnisi

Malzemeler

4 adet dondurulmuş beyaz etli balık her biri 150 gr

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan ince doğranmış

1 kırmızı biber doğranmış

2 orta boy kabak doğranmış

100 gr mantar büyükse dörde bölünmüş

300 ml domates sosu

1 çay kaşığı limon suyu

Tuz ve karabiber.

süslemek için:

Doğranmış maydanoz limon parçaları

Yapılışı

Mangalı orta ateşte ısıtın.Mangal telini yağlayıp donmuş balıkları 15 dak. yanlız bir defa alt üst ederek pişirin.

Bu arada kalan yağı büyük bir tencerede ısıtın. Soğanı kırmızı biberi ve kabakları ekleyip 10 dak. orta ateşte kızartın. Mantarları ekleyip 3 dak. daha karıştırarak pişirin.

Domates sosunu ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve biberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp pişirin.

Balıklar hazır olduğunda bir düzeyde olacak şekilde tencereye koyun sosu kaşıkla üzerlerine dökün kapağı açık olarak 5 dak. pişirin.

Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın. Balıkları kırmadan bir servis tabağına aktarın. Üzerlerine ve kenarlarına sos döküp maydanoz ve limon parçalarıyla süsleyip servis yapın.

NOT: Domates sosunu konserve halinde marketlerde bulabilirsiniz. Yoksa yerine küp domates kullanın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers