Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et

Malzemeler

4 adet yufka

400 gram kuşbaşı et

2 su bardağı su

2 adet soğan

2 diş sarımsak

Defne Yaprağı

tane karabiber

tuz

Beşamel sos için

15 su bardağı süt

50 gram margarin

2 çorba kaşığı un

Üstü için

50 gram rendelenmiş kaşar peynir

Hazırlanışı

Et bütün baharatlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır. Un yağ ile kavrulur. Süt yavaş yavaş karışıma eklenir. Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır. Yufka tezgaha serilir. Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir. Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz. Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers