Malzemeler
4 adet yufka
400 gram kuşbaşı et
2 su bardağı su
2 adet soğan
2 diş sarımsak
Defne Yaprağı
tane karabiber
tuz
Beşamel sos için
15 su bardağı süt
50 gram margarin
2 çorba kaşığı un
Üstü için
50 gram rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı
Et bütün baharatlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır. Un yağ ile kavrulur. Süt yavaş yavaş karışıma eklenir. Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır. Yufka tezgaha serilir. Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir. Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz. Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder