Malzemeler:
4 adet ayva
8 yemek kaşığı toz şeker
Yarım bardak su
Kaymak
Hazırlanışı:
Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Çıkardığınız çekirdekleri tatlıda kullanmak üzere bir kenara ayırın. Geniş bir tencereye yarım bardak suyu alın. Ayvaları, kesik kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. Ayırdığınız ayva çekirdeklerini ayvaların üzerine serpin. Her bir ayvanın üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker dökün. Tencereye ocağın üzerine yerleştirip su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Ocağın altını iyice kısıp ayvalar rengini alana kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin. Ayva tatlılarını soğutup servis tabağına alın ve kaymakla servis yapın.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder