Malzemeler:
4 adet patlıcan
3 adet orta boy domates
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları ocağın üzerinde ya da fırında közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun. Küçük parçalar halinde doğrayın. Derin bir kapta; patlıcan, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırın. Karışımı salata kâsesine alın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup acısını çıkarın. Patlıcanların üzerine soğanları serpiştirin. Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tuzlayıp soğanların üzerine serpiştirin. Salatanın en üstünde zeytinyağı gezdirin. Buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder