Kat kat pizza

Malzemeler:

2 adet domates
100 gr beyaz peynir veya lor peyniri
2 adet kabak
1 kâse taze kaşar rendesi

Hamuru için

Yarım paket yaş maya
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1 çay bardağı ılık süt
Tuz

Yapılışı:

Hamurunun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur ve en az 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Domateslerin çekirdek kısımları ayıklandıktan sonra küçük küçük doğranır, kabaklar dilimlenir ve hamur yağlanmış fırın kabına yayıldıktan sonra sıra sıra domatesler, kabaklar ve lor peyniri dizilir. En üst kısma da taze kaşar rendesi serpilerek 180 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişirilir. Dilimlenerek servis edilir.

1 yorum:

  • yeşim gür says:
    25 Ocak 2011 15:37

    çocuklar sayesinde bizde pizzacı olduk (tabi yeme hususunda) bu tarifide denedi kızım ve afiyetle yedik herkese öneririm fırsatını bulursanız yapmayı ihmal etmeyin

Yorum Gönder

Followers