Malzemeler:
2 adet levrek
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet havuç
1 demet maydanoz
10-15 adet tane karabiber
2 kaşık tereyağı
Yarım limon suyu
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Genişçe bir tencereye ayıklanmış levrekler, havuç, soğan, patates, tane karabiberler ve maydanozlar sapları yaklaşık 10 bardak su ile koyularak kaynatılır. Su kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan indirilir. Bir süzgece alınan malzemelerden balıkların etleri ayıklanarak ayrılır. Süzülen su soğumaya bırakılır. Diğer yandan unumuz tereyağında hafifçe kavrulur ve balık suyu karıştırılarak ilave edilir. Kaynamaya başlayınca ayıklamış olduğumuz balık etleri eklenir ve çorbamız ocaktan indirilir. Yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak ince doğranmış maydanozlarla çorbamıza ilave edilerek sıcak olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder