Elma püreli krep pasta

MALZEMELER:

5-6 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak şeker
1 çorba kaşığı nişasta

KREPLER İÇİN

3 adet yumurta
1 bardak un
1 bardak süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Krep malzemeleri çırpılır. Elde edilen karışımdan krep tavasına birer kaşık dökülüp arkalı önlü pişirilen kreplerimiz hazırlanır. Diğer yandan elmalar rendelenir. Yanmaz bir tencereye dökülen elma püremize şeker, nişasta ve tarçın ilave edildikten sonra 10 dakika kadar pişirilir. Biraz ılındıktan sonra istenilen şekildeki bir kek kalıbına yağlandıktan sonra krepler ve elma püresi kat kat yerleştirilir. En az 2 saat buzdolabında soğutulduktan sonra kalıp ters çevrilerek servis edilir. Arzuya göre pudra şekeri de serpilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers