MALZEMELER:
5-6 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak şeker
1 çorba kaşığı nişasta
KREPLER İÇİN
3 adet yumurta
1 bardak un
1 bardak süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Krep malzemeleri çırpılır. Elde edilen karışımdan krep tavasına birer kaşık dökülüp arkalı önlü pişirilen kreplerimiz hazırlanır. Diğer yandan elmalar rendelenir. Yanmaz bir tencereye dökülen elma püremize şeker, nişasta ve tarçın ilave edildikten sonra 10 dakika kadar pişirilir. Biraz ılındıktan sonra istenilen şekildeki bir kek kalıbına yağlandıktan sonra krepler ve elma püresi kat kat yerleştirilir. En az 2 saat buzdolabında soğutulduktan sonra kalıp ters çevrilerek servis edilir. Arzuya göre pudra şekeri de serpilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder