Patlıcan kulesi

Malzemeler:

3-4 adet kalın patlıcan veya 2 adet bostan patlıcanı
3 adet domates
1 bardak domates püresi
4-5 adet sarımsak
1 bardak zeytinyağı
Tuz
200 gr file zeytin(çekirdeksiz zeytin)

Yapılışı:

Patlıcanlar birer parmak kalınlığında doğranarak tuzlu suda bekletildikten sonra kızartılır. Sarımsaklar ezilerek domates püresi ile pişirilir. Domatesler de yanmaz bir tavada az sıvı yağ ile arkalı önlü olarak pişirilir. Servis tabaklarına sıra ile patlıcan, domates püresi ve domates dizilerek mini kuleler oluşturulur. Arzuya göre kretonla (Kızarmış küp ekmek parçaları) süslenerek servis edilir. Ilık veya soğuk olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers