Malzemeler:
200 gr çökelek veya lor peyniri
1 çorba kaşığı pul biber
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hamuru için
1 adet yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı (üzeri için)
Yapılışı:
Soğanımız piyazlık olarak doğranır. Sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Peynirler ve pul biber ilave edilerek karıştırılır. Diğer yandan hamurumuzun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Yarım saat kadar dinlendirilen hamurumuzdan bezeler koparılarak 6 adet yufka oluşturulur. Yağlanmış fırın tepsimizin üzerine yufkalardan biri serilir. Diğerlerinin aralarına yağ sürülür, tam orta kısma peynirli iç malzememiz yayılır. Çöreğimizin üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Çöreğimiz ılık olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder