Malzemeler:
1/2 kg taze bezelye
1 adet soğan
2 bardak arpa şehriye
2 kaşık tereyağı
3 bardak tavuk su
Tuz
Yapılışı:
Taze bezelyenin pazarlarımızda gözükmeye başladığı şu günlerde çocuklarımıza harika bir tarif... Taze bezelyeler ayıklandıktan sonra soğanlarla birlikte kavrulur ve tavuk suyunda 20 dakika kadar pişirilir. Tereyağı eritilir ve arpa şehriyeler hafifçe kavrulur. Daha sonra şehriyeler tavuk suyuna atılarak hafif ateşte pişirilir. Tenceremizin kapağı açılmadan 15 dakika da demlenmeye bırakılır ve yemeğimiz sıcak olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder