Kakaolu kivili tartöletler

Malzemeler:

5-6 adet kivi
Yarım limon
3 bardak süt
2 kaşık un
1 yumurta sarısı
Yarım bardak şeker
5 kaşık kakao
1 kaşık tereyağı

Tartölet hamuru için

Yarım bardak pudra şekeri
200 gr tereyağı
Yarım çay bardağı soğuk su
1 tutam tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Hamurumuz 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Bir merdane yardımı ile hamurumuz açılır. Küçük tart kalıplarına açılan hamurdan parçalar kesilerek yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirilen tartöletler soğumaya bırakılır. Diğer yandan kakaolu kreması için, süt, kakao, şeker, un ve yumurta sarısı çırpılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan indirildikten sonra tereyağı ilave edilerek karıştırılır. Soğumuş olan tart hamurlarımızın içlerine kremamızdan doldurulur. Kiviler dilimlenerek kremanın üzerine şekil verdirilerek yerleştirilir. C vitamini açısından çok zengin olan kivi ile yapılan bu tarifimizi hem ailemiz hem de misafirlerimiz severek yiyeceklerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers