Malzemeler:
1 bardak pudra şekeri
200 gr tereyağı
150 gr kuru üzüm
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet yumurta akı
1 paket kabartma tozu
3 bardak un
Yapılışı:
Yumurta akları köpürene kadar çırpılır. Pudra şekeri, un, tereyağı, kabartma tozu ilave edilerek kuru bir hamur yoğrulur. Zencefil, tarçın ve kuru üzümler eklenerek gelişi güzel parçalar koparılır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiye hamurlarımız 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Ilındıktan sonra servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder