Zeytinyağlı barbunya

Malzemeler:

8 kişilik

1 kg taze barbunya
2 adet soğan
2 adet havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
5 diş sarmısak
2 adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
4 adet sivri biber
Bir buçuk tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar su
Tuz

Yapılışı:

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika haşlayıp ocaktan alın. Soğanı yemeklik, havucu ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğan, havuç ve ince kıyılmış sarmısağı 3 dakika sote edin. Üzerine rendelenmiş domates ve salça ilave edin. İnce kıyılmış sivri biber ve tuz ekleyip 1 dakika daha kavurun. Harcı barbunyanın üzerine ekleyin. Tozşekeri ilave edin. Haşlama sırasında barbunyanın suyu azalmışsa, tencereye sıcak su ekleyin. Barbunya yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers