Sebzeli kuzu pirzola

Malzemeler :

12 adet kuzu pirzola
Naneli Bezelye Püresi Malzemeleri
4 yeşil soğan
25 gr. tereyağı
200 gr. donmuş bezelye
1 çay kaşığı taze doğranmış nane yaprağı
Kavrulmuş Patates Dilimleri Malzemeleri
2 adet büyük boy yıkanmış patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Taze öğütülmüş deniz tuzu

Yapılışı:

Fırını 200°C'ye kadar ısıtın. Bezelye püresini yapmak için yeşil soğanları ince ince doğrayın. Küçük bir tavada tereyağı içinde hafifçe yumuşatın.Bezelyeleri ve 200 ml su ekleyin. Bezelyeler iyice yumuşayana kadar 5 dakika kaynatın ve nane yapraklarını ekleyin. İsterseniz robottan geçirin ya da tane tane de kalabilir bezelyeler. Patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyin. Geniş bir fırın tepsisine dizip üstlerine zeytinyağı ve deniz tuzu serpin ve fırına verin. 45 dakika veya kırmızı kahverengi bir renk alıncaya dek pişirin. Dilimleri kağıt havluda süzdürün. Pirzolalara tuz ve biber serpip dışı gevrek, ortası yumuşak pembe bir hale gelene kadar her iki tarafını da ızgara edin. Naneli bezelye püresi ve kavrulmuş patates dilimleriyle servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers