Tavuklu Adana kebap

Malzemeler ( 4 kişilik ): 

500 gram tavuk kıyması
1 adet limon suyu
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
1 Yumurta

Salatası için

1 adet kırmızı soğan
5 adet marul yaprağı
1 adet domates
Yarım demet maydanoz

Yapılışı:

Derin bir kabın içine tavuk kıymasını, yumurta, rendelenmiş soğanı, limon suyu ve ezilmiş sarımsağı koyup iyice yoğurun. Tuz ve karabiberini de ilave elinizi yağlayıp uzun köfteler yapın yağlanmış fırın tepsine dizin. Tüm harcı aynı şekilde hazırlayıp tepsiyi 200 derecedeki önceden ısıtılmış da 30 dakika pişirin. Bu arada salatasını hazırlayın kıyılmış soğan, maydanoz ve yeşilliği tabağın altına koyun. Üzerine pişmiş olan tavuk kebabını da üzerine koyup servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

  • Adsız says:
    12 Şubat 2012 12:39

    et kebabpların yerini tutmaz ama yinede farklı lezzet arayışı içinde olanlar için özellikle kırmızı et yemeyenler için iyi bir alternatif olabilir.

Yorum Gönder

Followers