Ali Nazik

Beğendisi için:

600 gr patlıcan (3-4 adet orta boy)
1 subardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber Kıyması için:
250 gr orta yağlı kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
3-4 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası

Yapılışı:

Kıymayı ve yağı kavuracağınız tavaya alın, yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun. Ardından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin, domatesler su salınca biber salçasını ekleyin, tuz ve karabiberini ayarlayın. Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin (gerçek tadına uygun közde nefis oluyor, derin dondurcudan yaz patlıcanı) ,kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın, diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın, yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın, ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak, birbirine iyice geçmesini sağlayın, tuz karabiber ekleyin. Beğendiyi servis tabağına alın, üzerine sıcak kıymaekleyin. Eğer kıymanız yağsız ise tereyağ ve pul biberi kızdırıp, üzerine gezdirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers