Zeytinli domates soslu tavuk

Malzemeler (4 kişilik):

500 gram ince dövülmüş tavukgöğsü
1 adet soğan
25 adet siyah zeytin
2 adet kırmızı közlenmiş biber
Tuz, karabiber, kekik
6 dal maydanoz

Sosu için:

2 çorba kaşığı salça,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çay bardağı su

Yapılışı:

Dövülmüş tavuk etinin üzerine kırmızı közlenmiş biberi bölüp koyun. Çekirdekleri çıkartılmış olan zeytinlerin içine rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu ve baharatları koyup karıştırın. Kırmızıbiberin üzerine zeytinli karışımı koyun ve tekrar tavuk etini yerleştirip iple bağlayın. (Böylece açılmamasını sağlayacaksınız) 3 çorba kaşığı kadar sıvı yağ konmuş tavada iki yüzünü de 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Bu arada 2 çorba kaşığı zeytin ezmesi ve 4 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırıp servis tabağına koyun. Üzerine pişirilmiş ve dilimlenmiş zeytinli tavuğu koyup servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers