MALZEMELER
1 paket czbız köfte
3 adet patlıcan
15 adet Kiraz domates (ortadan bölünmüş)
1 çarliston biber (küp doğranmış)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Fırını 180ºC'de ısıtın. Patlıcanları kabuklarını soymadan enine ortadan bölün. Yaklaşık yarım cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Patlıcanları yanyana gelecek şekilde üzerine dizin. Bir fırça yardımıyla patlıcanları sıvı yağ ile yağlayın. Tuz ve karabiber serperek 10-12 dakika pişirin. Bu arada cızbız köfteleri teflon tavada kızartın. Bir dilim patlıcanı bir tabağa koyun üzerine cızbız köfte'yi yerleştirin ve sarın. Önce biberi, sonra kiraz domatesi üzerine yerleştirip kürdanla tutturun. Yayvan bir tencereye köfteleri yanyana dizin. 3/4 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte 8-10 dakika pişirip servis edin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder