Çöp şiş eti nasıl seçilir?

Izgarada yapılan pirzola, çöp şiş gibi kebaplar vejetaryen olmayan her kesimin bayılarak tükettiği et çeşitleridir. Ufak parça etlerin kargıya geçirilerek hazırlandığı çöp şiş, yapımı ustalık gerektiren ancak dikkat edildiğinde evde kolayca hazırlanabilecek bir et türüdür.
Çöp şiş yapmanın ustalığı etin kalitesinden geçer. Tavuğun göğüs kısmı, dana bonfile ve dana ciğeri kullanılarak çeşitli çöp şişler elde edebilirsiniz. Kullanacağınız baharatlar da oldukça önemlidir. Ete tat veren kekik, kimyon ve karabiber olmadan hazırlanmış bir et yemeği veya kebap düşünülemez.

Etin helva gibi ağızda dağılabilmesi için ise önceden dinlendirmek gerekir. Zeytinyağı ve baharatlarla hazırlanan harç içerisinde 20 dakika dinlendirmek etin tadını ve yumuşaklığını istediğiniz kıvama getirecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers