Deniz Levreği nasıl pişirilir, alırken nelere dikkat edilir?

Deniz Levreği, denizde soğuk suda yaşadığı için eti ağızda eriyen bir balıktır. Beyaz etleri sayesinde fazla pişirmeniz mümkün değildir. Çünkü balık pişerken kolayca kıvamını görebilirsiniz. Levrek özellikle buğulanarak veya ızgarada pişirildiğinde lezzeti daha da artmaktadır.
Soğuk su balığı olan levrek özellikle omega–3 yağ asitleri açısından zengindir. Bu yağ asitlerin kalp rahatsızlıklarına karşı vücudu korur ve kolesterolü düşürür. Deniz levreği A ve D vitamini açısından da zengindir. Balığın özellikle gözlere ve bağışıklık sistemine iyi geldiği bilinen yaygın bir gerçektir.

Deniz levreğini çeşitli baharatlarla ile buharda, fırında ya da ızgarada pişirebilirsiniz. Örneğin defne yaprağı fırında pişireceğiniz levreğin yanına konduğunda hoş bir koku bırakmaktadır. Denizde yetiştiği için levreği pişirirken fazla tuz atmanıza da gerek yoktur. Ancak kullanacaksanız pişirme aşamasında deniz tuzu tercih etmenizi öneririz.

Levreği satın alırken işiniz çok da zor değildir. Taze deniz levreği asla kötü kokmaz ve taze bir görünüme sahiptir. Balığın gözleri parlak ve temizdir. Derisi nemli ve parlak pulları olmalıdır. Taze deniz levreğine parmağınızda dokunduğunuzda yine eski halini alacaktır. Dondurulmuş da alsanız levreğin nemli ve kurumamış olmasına özen gösterin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers