Beşamelli enginar tarifi


Malzemeler:

5 adet Enginar
300 gram Kıyma
1 adet Soğan
2 diş Sarmısak
2 çorba kaşığı kıyılmış Maydanoz
Tuz, Karabiber,
Kırmızıbiber, Kimyon

Sosu için;

2 çorba kaşığı Un
2 çorba kaşığı Tereyağ
2 çorba kaşığı Kaşar Rendesi
1 su bardağı Süt

Tarifi:

Enginarları suda 15 dk. haşlayın. Tavada sıvı yağla birlikte küçük küçük doğranmış soğanları kavurduktan sonra kıymayı ilave edin. İnce ince kıyılmış maydanozları, rendelenmiş sarımsakları ve baharatları da ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin. Enginarların ortasına hazırladığınız içten koyup fırın tepsisine dizin. Başka bir tavada tereyağıyla unu kavurup karıştıra karıştıra sütü ilave edin. Beşamel sos piştikten sonra enginarların üzerine bir kaşık kadar koyup sostan koyup en üstede kaşar peynir rendesini serpin. Enginarları fırında 5 dk. kadar pişirip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers