Malzemeler:
1 kg bezelye
1 adet kuru soğan
1/2 demet dereotu
1,5 litre et suyu
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1/2 paket margarin
yeterince tuz
YAPILISI
Kuru soğanı ince ince kıyıp, 50 gram margarinde pembeleştirelim. Ayıkladığımız taze bezelyeleri ve dereotunu sap kısımlarını, yeterince tuz ve 1,5 litre et suyu ile birlikte sebzeler eriyinceye kadar pişirelim. Süzgeçten süzüp, posasını ezelim.
Başka bir kapta, unu, kalan margarinde kokusu çıkana kadar kavurup, içine sütü, süzdüğümüz çorbayı ve çok ince kıydığımız dereotlarını ilave edip, bir taşım daha kaynatalım.
İstediğimiz kıvama gelince, önceden hazırladığımız çorbalık kıtır ekmek ile süsleyerek, sıcak olarak servis yapalım.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder